Dünyada düşerken bizde artıyor: Akaryakıta yeni zam açıklaması

Dünyada düşerken bizde artıyor: Akaryakıta yeni zam açıklaması
Dünyada brent petrol fiyatları gerilerken Türkiye'de ara vermeden yükselen dolar kuru nedeniyle akaryakıta yeni zam beklentisi oluştu. İşte TABGİS Başkanı Zülfikar'ın akaryakıt fiyatlarına ilişkin açıklaması.

PETROL DÜŞERKEN AKARYAKITA ZAM BEKLENTİSİ! YETKİLİDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yüksek pompa fiyatları ile dünyaya taş çıkaran Türkiye''de, dünyada indirim dalgası sürerken zam beklentisi oluştu.

DOLAR İLE BİRLİKTE ZAM BEKLENTİSİ DE ARTTI

Gazete Durum''da yer alan habere göre Brent Petrol''ün 103 doların altına inmesi indirim beklentilerini yükseltirken Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, kötü haberi verdi. Zülfikar, dolar kurunun fiyatları zorladığını belirterek, zam beklediğini açıkladı. Temel, "Ham petrol fiyatı 100 doların üzerine çok çıkmamaya başladı. Ama dövizin oynaklığı fiyatları zorluyor. Bu hafta fiyatlarda artış olabilir. Şu anda görüntü bunu gösteriyor” dedi.

''VATANDAŞ ARTIK 2 KARTLA ÖDEME YAPABİLİYOR''

Müşterinin, yakıt aldıktan sonra ödeme için pos cihazına geldiğini, kredi kartını kasiyere verdiğini belirten Zülfikar, alım gücünün düşmesi ve son zamlar sonrasında sıkça “yetersiz bakiye” uyarısıyla karşılaştıklarını anımsattı. Zülfikar, “Bu, o zamanlar bize ilginç gelen görüntülerden biriydi... Ama artık buna alıştık. Şimdi hep yaşadığımız sıradan bir olaya döndü bu durum” dedi.

İstasyonlarda, son zamanlarda başka bir ödeme sorununun yaşandığını belirten Zülfikar, “İnsanların cebinde para olmadığı gibi kartlarında da limitlerin azalması söz konusu. Taşımayla götürüyorlar yani bir karttan bir karta... Müşteriler, eskiden satın aldıkları akaryakıtın parasını tek kartla ödeyebiliyordu. Şimdi, 2 hatta 3 kartla ödeyebiliyorlar. Kartın biriyle miktarın bir bölümünü, diğer kartlarla da kalan bölümünü ödüyor" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar