Dünyaca ünlü gitarist hayatını kaybetti: Hayranları yasa boğuldu

Dünyaca ünlü gitarist hayatını kaybetti: Hayranları yasa boğuldu
1970'li yıllarda şarkıları ile dünyayı kasıp kavuran İsveç'li ABBA grubunun ünlü gitaristi Lasse Wellander, 70 yaşında hayata gözlerini yumdu. Grubun geçmiş yıllarda kaydettiği şarkılar günümüzde milyonlarca insan tarafından dinlenmeye devam ediyor.

İsveç''in efsane pop müzik grubu ABBA''nın gitaristi Lasse Wellander, 70 yaşında son nefesini verdi. 50 yıla yakın bir süredir grubun gitaristliğini yapan Wellander, yakaladığı kanser hastalığı ile olan mücadelesini kaybederek hayranlarını yasa boğdu. CNN''e konuşan ABBA grubu üyeleri, yaptıkları ortak açıklamada "Lasse çok değerli bir arkadaştı. Çok eğlenceli bir adam ve inanılmaz bir gitaristti" şeklinde konuştu. 



UYKUSUNDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU
 

Ünlü gitaristin ailesi "Sevgili Lasse''mizin uykusunda hayata veda ettiğini üzüntüyle duyuruyoruz. Kısa bir süre önce kanser olduğu ortaya çıkan Lasse, cuma günü erken saatlerde sevdikleri yanındayken hayata veda etti" sözleriyle Wellander''in hayatını nasıl kaybettiğine ışık tuttu. ABBA’nın dağılmasından sonra başka grup ve müzisyenlerle çalışan müzisyen, kendi solo albümünü de piyasaya çıkardı. Wellander yıllar sonra bir araya gelen grubun 2021’de piyasaya çıkan Voyage albümünde de yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar