Dünyaca ünlü film yıldızı Alec Baldwin, oynadığı filmin yönetmenini ve görüntü yönetmenini vurdu

Dünyaca ünlü film yıldızı Alec Baldwin, oynadığı filmin yönetmenini ve görüntü yönetmenini vurdu
Rust isimli filmin setinde başrol oyuncusu Alec Baldwin kazara filmin yönetmeni ile görüntü yönetmenini vurdu. Dünyayı dehşete düşüren olayda görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetti. Olay tüm dünya basınında manşet oldu.

Alec Baldwin yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği “Rust” filminin çekimleri sırasında kurusıkı tabancayı ateşledi ancak silahtan çıkan mermiler hem görüntü yönetmeni hem filmin yönetmenine isabet etti. 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Hutchins'in hava yoluyla New Mexico Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

48 yaşındaki filmin senaristi ve yönetmeni Joel Souza ise ambulansla Christus St. Vincent Bölge Tıp Merkezi'ne götürüldü ve burada tedavisi sürüyor. Durumunun ne kadar ciddi olduğuna dair henüz bir açıklama yok.

İNCELEME BAŞLATILDI

Yapılan ilk açıklamaya göre olayın kaza olduğu düşünülüyor ancak polis soruşturmanın devam ettiğini ve olayın tüm yönleriyle incelendiğini açıkladı. Olay yerinden gelen görüntülerde film için set olarak kullanılan küçük bir kilisenin polis kordonuna alındığı görüldü.

set-ic.jpg

BALDWIN: BANA NEDEN DOLU SİLAH VERDİNİZ?

Daily Mail'de yer alan haberdeki iddiaya göre setteki görgü tanıkların bir tanesi korkunç olayın ardından Baldwin'in "Bana neden dolu bir silah verdiniz?" diye bağırdığını iddia etti. Ancak film ekibi polisin açıklamasını doğrular şekilde kullanılan silahın kuru sıkı olduğu konusunda ısrarcı. Baldwin henüz bir açıklama yapmadığı için olayla ilgili sır perdesi henüz aralanamıyor.

BALDWIN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

63 yaşındaki Baldwin polis ofisinin önünde gözyaşlarına boğuldu ancak konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Baldwin'in sözcüsü ise olayın sette boş bir tabancanın teklemesiyle ilgili bir kaza olduğunu söyledi.

FİLM DURDURULDU

New Mexico Film Ofisi'nden yapılan bir habere göre Rust'ın çekimlerinin Kasım ayı başına kadar devam etmesi planlanıyordu, ancak filmin prodüksiyonu artık durduruldu.

BİRKAÇ SAAT ÖNCE FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI

Alec Baldwin, yaşanan kazadan birkaç saat önce sosyal medya hesabından setten fotoğraf paylaşmıştı.

baldwin-ic.jpg

Amerikalı aktör Alec Baldwin, yeni filmi Rust'ın çekimleri sırasında polisin ifadesine göre 'kurusıkı silahla' görüntü yönetmenini öldürdü, filmin yönetmenini de yaraladı. Kaza sonrası, polisin çembere aldığı bölgeden ilk görüntüler geldi. Baldwin olay sonrası Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada, olay trajik bir kaza olarak nitelendirdi.
 
BALDWIN'DEN İLK AÇIKLAMA

Olay sonrasında sessizliğini bozan Baldwin, ilk açıklamayı Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Olayı 'trafik bir kaza' olarak nitelendiren Baldwin, "Eş, anne ve çok sevdiğimiz meslektaşımız Halyna Hutchins'in hayatına neden olan trajik kazayla ilgili üzüntümü anlatacak söz bulamıyorum. Bu trajedinin nasıl meydana geldiğini ortaya çıkarmak için polis soruşturmasıyla tamamen işbirliği yapıyorum" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar