Dünyaca ünlü banka Türkiye'deki şubelerini tek tek kapatıyor! Banka müşterisini tedirgin edecek gelişme

Dünyaca ünlü banka Türkiye'deki şubelerini tek tek kapatıyor! Banka müşterisini tedirgin edecek gelişme
Dünyaca ünlü banka, Türkiye'deki şubelerini azaltma kararı aldı. 67 şubeden 50 şubenin altına inmeyi hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü HSBC Bankası, Türkiye'deki şube ağını azaltma kararı aldı. Bu kararla ilgili detaylar, Ziraat Bankası’nın önceki Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu'nun X platformunda yaptığı paylaşımla gün yüzüne çıktı.

Babuşcu'ya göre, HSBC Türkiye şube sayısını azaltma yoluna gidiyor. Eylül ayı sonunda 67 şubeye sahip olan banka, yıl sonuna gelindiğinde 50 şubenin altına inmeyi hedefliyor.

Babuşçu, "HSBC Türkiye’de yeniden şube kapatmaya başladı. Eylül ayı sonu itibariyle 67 şubesi bulunan bankanın yıl sonunda 50 şubenin altına inmesi bekleniyor…" dedi.

enol.jpg

Pandemi öncesinde şube kapatma kararı alan ancak daha sonra büyüme hedefleyen HSBC, şimdi tekrar şube kapatma yoluna girmiş durumda.

Dünya devi HSBC, Türkiye'de küçülme kararı almış durumda. Pandemi öncesinde küçülen ve ardından ani bir büyüme kararı alan banka, 3 yıl aradan sonra yeniden şube kapatma kararı almış durumda. Bankanın toplam 65 şubesi bulunuyor ve şube sayısının ilk etapta 40'a kadar düşeceği belirtiliyor. Banka, çeşitli illerdeki müşterilerine kapanma ile ilgili mesajlar göndermeye başlamış.

h2.jpg

Ayrıca, banka şubelerinden biri olan İzmit'teki şubenin kapatılma kararı da duyuruldu. HSBC'nin İzmit'teki Alemdar Caddesi üzerindeki şubesi, hafta içinde kapatılma kararı aldı. 11 personelin görev yaptığı bu şube, 8 Aralık itibariyle İzmit'teki tüm faaliyetlerine son verecek.

hscb.jpg

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar