Dünyaca ünlü banka Türkiye'de faiz ve doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Dünyaca ünlü banka Türkiye'de faiz ve doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı
Yeni kurulan kabine sonrası Türkiye'de farklı bir faiz politikası uygulanması beklenilirken, dünyaca ünlü banka Goldman Sachs'den olması gereken faiz oranına ilişkin analiz paylaşıldı.

28 Mayıs sonrası dolar kuru önlenemez şekilde yükselirken, dünyanın en ünlü bankalarından kura ilişkin analizler gelmeye devam ediyor.

Son olarak ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, MB’nin politika faizini haziranda yüzde 20, ağustostaysa yüzde 25’e yükselteceğini tahmin ediyor.

Goldman Sachs, Şimşek ve Erkan’ın atanmasıyla ilgili müşterilerine bir bilgi notu gönderdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre bilgi notunda, Şimşek ve Erkan’ın atanması yeni yönetimde ‘para politikası ve mali politikalarda değişikliğe gidilmesi gerektiği anlayışının’ yer aldığını anlamına geldiği belirtildi.

Bilgi notunda, nasıl bir para politikası izleneceğinin şimdilik net olmadığı dile getirilirken, ‘tamamen ortodoks bir karar mercinin’ faizleri olması yere çıkarması gerektiği vurgulandı. Notta, ekonominin istikrar kazanması için ‘kura büyük ve aralıklı bir ayarlama yapılması’ ve bunun için de faizlerin yüzde 40’a yükseltilmesi gerektiği savunuldu.

Goldman Sachs’e göre bu sayede, kur ve enflasyon beklentileri sabitlendikten sonra yıl sonuna kadar faizi yüzde 25’e indirmek mümkün olabilir.

Politika faizi şu an yüzde 8,5 seviyesinde. MB’nin bir sonraki faiz kararı 22 Haziran’da açıklanacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar