Dünya Ressamlar Günü'nde ressamlar sanatseverlerle bir araya geldi

Dünya Ressamlar Günü'nde ressamlar sanatseverlerle bir araya geldi
Başakşehir Belediyesi, Dünya Ressamlar Günü nedeniyle üç usta ressamı bir araya getirdi. Şehir Sanat’ta düzenlenen söyleşiye katılan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Başakşehir’imiz, kültür sanatta hem üretiyor hem de diğer ilçelere ilham oluyor” dedi.

Başakşehir Belediyesi, Dünya Ressamlar Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Şehir Sanat'ta gerçekleştirilen söyleşiye, üç usta ressamın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu da katıldı.

Başkan Kartoğlu, yaptığı açıklamada, Başakşehir'in kültür ve sanat alanında önemli bir rol üstlendiğini belirterek, şunları söyledi: "Başakşehir'imiz, kültür sanatta hem üretiyor hem de diğer ilçelere ilham oluyor."

Söyleşide, İlhami Atalay, Cemal Toy ve Bilgehan Atalay gibi tanınmış ressamlar sanatseverlerle buluştu. Başkan Kartoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, şehrin kültür ve sanata verdiği önem vurgulandı. Başkan Kartoğlu, "Bir şehrin ruhunun kültür ve sanatla oluştuğunu" ifade ederek, Başakşehir'in modern bir şehir olmanın yanı sıra içerisine ruh katmayı da başardığını dile getirdi.

aw150728-02.jpg

Ressam İlhami Atalay ise, sanatın insanın içinden gelen bir dürtü olduğunu belirterek, her insanın içinde bir sanatkar olduğunu söyledi. Atalay, sanatkarların doğuştan kabiliyetli olduğunu ve bu kabiliyetin başka alanlara yönlendirilmediği sürece sönmediğini ifade etti.

Söyleşide, İlhami Atalay'ın öğrencisi olan ressam Cemal Toy da kendi sanat serüvenini anlattı. Toy, İlhami Atalay'ın kendilerine verdiği destekten bahsederek, onun taklit edilerek başlandığını ve zamanla kendi tarzlarının oluştuğunu aktardı.

aw150728-01.jpg

Ressam Bilgehan Atalay ise, sanata genç yaşlarda başlamanın önemine vurgu yaparak, babası İlhami Atalay'ın katı tutumunu ve bu tutumun kendilerini nasıl şekillendirdiğini anlattı. Atalay, "Babam gerçekten kolay kolay beğenmezdi. Fırça yerdik. Sildirirdi. Aynı kağıda on kere çizerdik. Hep nefsimize oynardı. Nefsimizi kırmak için çalıştırırdı" şeklinde konuştu.

Başakşehir Belediyesi'nin bu tür etkinliklerle şehrin kültürel ve sanatsal hayatını canlandırmaya devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar