Dünya genelinde kaç kripto para milyoneri var: Toplam piyasa değeri 1,1 trilyon doları aştı

Dünya genelinde kaç kripto para milyoneri var: Toplam piyasa değeri 1,1 trilyon doları aştı

Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri 1,1 trilyon doları aştı. Kripto paraya sahip kişi sayısı ise 425 milyondur. Dünya genelinde 88 bin 200 kripto para milyoneri var. Sistem, kendi zenginlerini yarattığı kadar mağdurları da etkiledi.

TURGAY SAKARYA/ Günboyu

Uluslararası yatırım danışmanlığı firması Henley & Partners, kripto varlıklarla ilgili bir rapor yayımladı.

Toplam kripto para piyasasının değerinin 1 trilyon 180 milyar dolara ulaştığının vurgulandığı raporda, dünya genelinde 425 milyon kişinin kripto para birimlerinden birine sahip olduğu belirtildi.

Kripto paralar, mağdurlar kadar kendi zenginlerini de yarattı. Rapora göre dünyada 88 bin 200 kripto para milyoneri bulunuyor. Bunların yarısı servetlerini Bitcoin aracılığıyla elde etti. Kripto paralar sayesinde 100 milyon doları aşan servet elde eden ise 182 kişi mevcut. Bu kişilerin 78'i yine yatırım olarak Bitcoin'i tercih etti.

EN ÇOK SİNGAPUR'DA BENİMSENDİ

Raporda, ülkelerin kripto paralara olan ilgilerini ölçen 'Kripto Benimseme Endeksi'ne de yer verildi. Bu endekse göre, Singapur yüzde 83,76 ile en yüksek puanı alarak birinci sırada yer aldı. İsviçre yüzde 78,17 ile ikinci sırada, Birleşik Arap Emirlikleri yüzde 76,17 ile üçüncü sırada bulunuyor. Ardından yüzde 76 ile Hong Kong, yüzde 73,83 ile ABD ve yüzde 71,83 ile Avustralya geliyor.

TÜRKİYE 24. SIRADA

Kripto Benimseme Endeksi’nde Türkiye yüzde 45.83 ile 24’üncü sırada yer aldı.

İlgili Haberler