Dünya bu skandalla çalkalanıyor! ABD'ye ait çok gizli belgeler Telegram'da sızdırıldı

Dünya bu skandalla çalkalanıyor! ABD'ye ait çok gizli belgeler Telegram'da sızdırıldı
ABD'nin Ukrayna'ya ilişkin hazırladığı gizli belgelerin internete sızdırılması, dünya gündemine oturdu. Sosyal medyayı sallayan konuya ilişkin ABD Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU/GÜNBOYU

İnternette yayılan ABD''ye ait son derece gizli belgelerin kapsamının düşünülenden çok daha geniş olduğu ortaya çıkarken, ABD Adalet Bakanlığı konuya ilişkin soruşturma başlattı.

ABD hükümetine ait gizli belgelerin, sosyal medya platformu olan Telegram üzerinden yayılmasının ardından, ABD Savunma Bakanlığı konuya ilişkin sadece ''ilgileniyoruz'' açıklamasında bulunmuştu.

Washington hükümetinin Ukrayna''nın hazırlandığı bahar saldırısına yardım etme planlarının Telegram üzerinden sızdırılması ve sosyal medyada yayılması dün gündeme bomba gibi düşerken, ABD Savunma Bakanlığı konuya ilişkin sadece ''ilgileniyoruz'' açıklamasında bulunmuştu.

ABD: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Washington hükümetinin Ukrayna''nın hazırlandığı bahar saldırısına yardım etme planlarının bulundu gizli belgelerin sızdırılmasına ilişkin Adalet Bakanlığı konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

ABD ''nin yerli medyasında edinilen bilgilere göre; sanıldığından daha fazla gizli belgelerin bulunduğu ve sızdırıldığı söyleniyor.

Yetkililerin çok gizli belgelerin, kimler tarafından sızdırıldığını adım adım belirlemeye çalışırken, söz konusu çok gizli belglerin içerisinde Ukrayna''nın savaş yeteneklerini, potansiyel zayıf noktalarını ve NATO''nun işgali püskürtmeye yönelik geniş çabalarını detaylandırmakla kalmıyor aynı zamanda Çin, Macaristan, İran, Rusya ve diğer uluslar hakkında son derece hassas ABD analizlerini içeriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar