Dul ve yetim maaşlarına, emekli ikramiyesi düzenlemesi! İşte tüm detaylar...

Dul ve yetim maaşlarına, emekli ikramiyesi düzenlemesi! İşte tüm detaylar...
Emekli maaşlarına yapılacak olan yeni dönem zamları belirlendi. Ancak enflasyon verilerinin açıklandığı gün, kabine toplantısından yüzde 2,5 oranında ek zam kararı çıkmış ve yeni dönem emekli maaşlarına yapılacak toplam zam oranı yüzde 30,95 olarak belirlenmişti.

Emekli ikramiyesi için yeni dönem zamlarının belirlenmesi amacı ile görüşmeler yapılmaya başlandı. Emekli ikramiyesinin, enflasyon verileri ışığında mı yoksa diğer faktörler çerçevesinde mi değişeceği henüz kesinleşmedi. Ancak emekli maaşı ikramiyelerine yapılacak olan zam oranının, dul ve yetim maaşlarını ayrıca iş görmezlik raporu ücretlerini de etkileyeceği netlik kazandı.

Yeni dönem emekli ikramiyesine yapılacak olan zam oranı için henüz net bir karara varılamadı. Ancak konu ile ilgili olarak 3 ayrı formül üzerinde durulduğu bildirildi. Açıklanan habere göre emekli ikramiyelerinin, asgari ücret artışı, enflasyon oranı ya da yeniden değerleme oranı göz önünde bulundurularak hesaplanacağı düşünülüyor.

Emekli ikramiyesine yapılacak olan yeni dönem zamları için 3 ayrı formül sonucunda hesaplanan yeni tutarlar, şu şekilde olacak:

Enflasyon oranına göre emekli ikramiyesi: Bin 496 TL 88 kuruş
Yeniden değerleme oranına göre emekli ikramiyesi: Bin 498 TL 20 kuruş
Asgari ücret artışına göre emekli ikramiyesi: Bin 655 TL 65 kuruş

YENİDEN HESAPLANACAK! 

Yeni dönemde emekli ikramiyeleri için belirlenecek olan zam oranlarının, dul ve yetim maaşlarına da yansıtılmasına karar verildi. Buna göre emekli maaşı ikramiyelerine enflasyon oranı baz alınarak zam yapılmasına karar verilir ise dul ve yetim maaşlarına yansıtılacak olan tutar şu şekilde olacak:

Yüzde 75 hisse için: Bin 112 TL 66 kuruş
Yüzde 50 hisse için: 748 TL 44 kuruş

SÜREKLİ İŞ GÖRMEZLİK RAPORUNA DÜZENLEME! 

Yeni dönemde belirlenecek olan emekli ikramiyesi zammından, sürekli iş görmezlik raporuna sahip olan kişilerin de yararlanmasına karar verildi. Buna göre emekli maaşı ikramiyelerine enflasyon oranı baz alınarak zam yapılmasına karar verilirse kaybı yüzde 25 oranında olan kişilere, 374 TL 22 kuruş tutarında ödeme yapılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar