Dudak uçuklatan rakam! 2023 emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi gelecek mi? İşte ayrıntılar

Dudak uçuklatan rakam! 2023 emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi gelecek mi? İşte ayrıntılar
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 2023 yılı bayram ikramiyeleriyle ilgili "Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL oldu, zam gelecek mi ne zaman yatacak?" sorularının yanıtlarını bulmaya çalışıyor. Peki Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Emekli bayram ikramiyesi milyonların gündeminde. Geçtiğimiz yıl 1100 TL''lik ödemelerle yıl içerisinde toplamda 2200 TL ödeme yapılmıştı. Yeni yılla beraber maaşlarına yüzde 30 zam alan emekliler şimdi ikramiye tutarlarında da bir değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, kaç TL oldu, zam gelecek mi ne zaman yatacak? İşte Emekli bayram ikramiyesi ödemelerine ilişkin detaylar.

DUDAK UÇUKLATAN RAKAM

Henüz konuyla ilgili bir tarih açıklaması mevcut değil. Kurban bayramı emekli ikramiyelerinin bayram öncesi hesaplara yatması bekleniyor. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödemeler tamamlanacak.  2022 yılında yılda iki kez emekliye 1100 TL bayram ikramiyesi verildi. Henüz 2023 emekli bayram ikramiyesine zam konusunda bir açıklama gelmedi. Emeklilere bayram ikramiyesi, 13 milyon emeklinin merakla beklediği emekli maaşının bu tarihlerden 3-4 gün önce hesaplarına yatırılması bekleniyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Emekli bayram ikramiyelerinin yükseltilmesine dönük bir çalışma yapıldığı belirtiliyor. Meclis seçim nedeniyle en geç mart ayında kapanacağı için ikramiyeler ile ilgili düzenlemenin bu süreçte yapılması gerekiyor. Şu an 1.100 lira olan emekli ikramiyelerine enflasyona göre bir artış yapılması bekleniyor.

2023 RAMAZAN BAYRAMI TARİHİ

Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı''nın yayınladığı takvime göre; 2023 yılında 23 Mart''ta başlayacak ve 20 Nisan''da son bulacak. 21 Nisan''da ise Ramazan Bayramı''nın birinci günü idrak edilecek.

2023 KURBAN BAYRAMI TARİHİ

Diyanet İşleri Başkanlığı''nın 2023 dini günler takvimde yer alan bilgilere göre, Kurban Bayramı 2023 yılında Haziran ayına denk geliyor. Kurban Bayramı''nın 1. günü 28 Haziran 2023 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı''nın 4. günü ise 1 Temmuz 2023 tarihinde idrak edilecek.

ZAM BEKLENİYOR

Ancak emekli bayram ikramiyelerine yıl içinde zam yapılması beklendiği belirtildi. Haber geldiğinde okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar