Down sendromlu basketbolcuların gözü zirvede!

Down sendromlu basketbolcuların gözü zirvede!
İtalya’da düzenlenecek 2023 Avrupa Şampiyonası’nda Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı zirvede yerini almak için tüm çalışmalarını sürdürüyor.

AA– Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı 3-10 Eylül tarihlerinde Padova kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına devam ediyor.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, down sendrumluların spordaki başarılarına dikkati çekerek, "Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı'mız Avrupa Şampiyonası için yoğun çalışıyor, bu sefer kupayı getireceklerine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ OLARAK RÖVANŞI İTALYA'DAN ALMAK VE KUPAYLA DÖNMEK İSTİYORUZ”

Son üç yıldır Kovid-19 dönemi de dahil ara vermeden çalıştıklarını belirten Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı Antrenörü Osman Yiğenoğlu "2023 Avrupa Şampiyonası'na arkasından 2024'te Antalya'da yapılacak Trisome Oyunları'na hazırlanıyoruz. Son Avrupa Şampiyonası'nda takımımız ikinci olmuştu. Finalde İtalya'ya kaybetmiştik. İnşallah bu sefer birinci olarak rövanşı İtalya'dan almak ve kupayla dönmek istiyoruz." diye konuştu.

2024 Antalya Trisome Oyunları'nın da önemini vurgulayan Yiğenoğlu, "Ev sahibi avantajıyla Antalya'da şampiyon olarak turnuvayı tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Yiğenoğlu, henüz spora başlayamamış diğer down sendromlu çocukların da bu sporcuların başardıklarını görerek spor salonlarına gelmelerini istediklerini, bu konuda kendilerine ulaşılması halinde her türlü desteği sağlayacaklarını da kaydetti.

aa-31146515.webp

İSTİKLAL MARŞI'NI OKUTMAK İSTİYORLAR

Takım kaptanı Gökhan Kotan ise Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için "Biz hazırız, rakibimizi bekliyoruz, hocalarım beni basketbola aşık etti, basketbola aşkla devam ediyorum. Haftada üç gün antrenman yapıyoruz. Osman hoca ile çok çalışıyoruz. İtalya'da madalyayı kazanacağız, kupamızı kaldıracağız, İstiklal Marşı'mızı okutacağız." İfadelerini kullandı.

Oyunculardan Egehan Sınav ise uzun zamandır basketbol oynadığını, Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmayı istediklerini belirterek, "Şampiyonluk için gereken ne varsa yapıyoruz. Yüzme de yapıyorum, şu ana kadar 40 madalya kazandım. İnşallah İtalya'dan altın madalya ile döneceğiz." dedi. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar