Donald Trump hakim karşısına çıktı!

Donald Trump hakim karşısına çıktı!
Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un açtığı “zarar tazminatı” davası kapsamında hakim karşısına çıktı.

Eski ABD Başkanı ve iş adamı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll'un "zarar tazminatı" davası kapsamındahakim karşısına çıktı. İlk duruşma, taraf avukatlarının açılış konuşmalarıyla sona erdi.

Trump, cinsel saldırı iddiaları nedeniyle Carroll tarafından açılan davada mahkeme karşısında gönüllü olarak yer aldı. Carroll da duruşmada hazır bulundu. Davanın ilk duruşmasında Carroll'un avukatı Shawn Crowley, daha önce Trump'ın Carroll'a cinsel saldırıda bulunduğuna dair bir karar alındığını belirtti. Crowley, "Donald Trump, E. Jean Carroll'a cinsel saldırıda bulundu. Bir akşam onu boş bir mağazada yalnız yakalamayı başardı ve ona cinsel saldırıda bulundu. Bu bir gerçek" dedi ve bu durumun jüri tarafından kanıtlandığını ifade etti.

Crowley, Trump'ın yaptığı açıklamaların müvekkilini zor durumda bıraktığını, Carroll'un itibarını zedelediğini ve günlük hayatını tehdit ve nefret mesajlarından dolayı korkarak geçirmesine neden olduğunu belirtti.

Trump'ın avukatı Alina Habba ise Carroll'un cinsel saldırı iddialarını ortaya atmasından sonra kariyerinde ilerleme kaydettiğini söyledi. Habba, Carroll'ın Trump'ın bazı ifadelerini çarpıtarak "talih kuşuna" çevirmeye çalıştığını ifade etti.

Davanın ilk duruşması, açılış konuşmalarının ardından sona ererken, Trump önümüzdeki hafta New Hampshire'da düzenlenecek bir etkinliğe katılmak üzere mahkemeden ayrıldı. Davanın devamında tazminat miktarının belirlenmesi bekleniyor. Eski Başkan, Perşembe günkü duruşmayı eşi Melania Trump'ın annesinin cenaze töreni nedeniyle kaçıracak ve Türkiye saatiyle çarşamba günü yapılacak olan duruşmaya katılıp katılmayacağını belirtmedi. Mahkeme, Carroll'un daha önce kazandığı davada Trump'ın suçlu bulunduğunu hatırlatarak, jürinin sadece tazminat miktarını belirleyeceğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar