Doları olanlar bu saate kitlendi: Kurda dalgalanma yaratabilir

Doları olanlar bu saate kitlendi: Kurda dalgalanma yaratabilir
Piyasaları doğrudan etkilemesi beklenen Fed'in faiz kararı bugün açıklanacak. Fed’in faizlerde ve zirve faiz tahminlerinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Dünya piyasalarını etkileyecek karar, ülke ekonomilerinde dalgalanma yaratabilir.

ABD enflasyonu sonrası Haziran'da Fed’in sabit duracağı beklentisi piyasalarda risk iştahını artırıyor. Wall Street’in “endişe göstergesi” olan ve bu yıl ortalama 23 seviyesinde seyreden CBOE Volatilite Endeksi (VIX) 15 seviyesinin altına gerileyerek riskli varlıklara olan ilgiyi yansıttı.

Bu durum özellikle hisse senetleri piyasalarında ralliyi tetikliyor. S&P 500 endeksi salı günü yüzde 0,7 yükselişle dördüncü işlem gününü de artıda kapadı ve 4.400 puana yaklaştı. Ralli Asya’da da yaşanırken Japon Topix yüzde 1,1 yükselişle son 30 yılın zirvesini genişletti.

Fed’in Haziran'da durarak sonraki dönemde faiz artıracağı beklentisiyle ABD tahvil getirileri yükseliyor. İki yıllık tahvil getirisi 9 baz puan yükselişle yüzde 4,67’ye tırmandı.

SABİT TUTACAĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Faiz kararını bugün 21:00’de açıklayacak Fed’in 15 ay sonra ilk kez faiz artırmaması ve faizi yüzde 5-5,25 bandında tutması bekleniyor. Fed'in faiz artırımına devam etmesi durumunda faizsiz bir varlık olan altında baskı artabilir.

Bloomberg'in haberine göre, gelecek aylar için sıkılaştırmaya devam edileceği mesajı verilmesi mümkün gözüküyor. Daha önce, geçmiş faiz artışlarının etkisini görmek için haziran ayında durma sinyali veren Fed Başkanı Jerome Powell 21:30’da kameralar karşısına çıkacak. (tv100)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar