Erdoğan'ın son faiz çıkışının ardından dolarda dikkat çeken değişiklik

Erdoğan'ın son faiz çıkışının ardından dolarda dikkat çeken değişiklik
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezisi dönüşünde faize ilişkin yaptığı ''Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, hayırlı olsun” dedik” açıklaması sonrası dolarda gerileme yaşandı.

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

Seçimlerden sonra Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getiren Erdoğan'ın faiz mesajı sonrası dolar hareketlendi.

Erdoğan Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan 2 yıldır ekonomide uygulanan “düşük faiz” politikasına ilişkin bir soruya “Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, hayırlı olsun dedik ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından dolarda ilk tepki geldi. Güne yatay seviyeden başlayan dolar açıklamanın ardından hafif de olsa geriledi. Dolar/TL yüzde 0,20’lik kayıpla 23,59 lira seviyesine çekildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar