Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Doları bitirecek 5 adımlık plan

Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin yumuşak karnı ekonomi, ekonominin de yumuşak karnı dolar.

Madem bu dolar terbiyesizlik yapıyor, laf dinlemiyor, bize düşen de doları adam etmek.

Doların ağzına kepçeyle vurmak veya geleneksel yöntemle dolara terlik fırlatmak aklıma gelen ilk yöntemler ama şiddet karşıtı olduğumdan vazgeçtim.

Önce doları bize yaptığı yanlışlardan pişman ettirmek için onu da kendimizden gördüğümüzü anlatma yoluna gitmeliyiz diye düşündüm.

Madem vatandaşımız eline geçen azıcık parayla döviz büroları önüne gidip dolar ne oldu diye bakıyor, demek ki dolar da bizden biri oldu.

İşte bu nedenle Yerli Malı Haftası''nda doları da kendimiz gibi yerli malı ilan edelim diyorum.

Dolar bize, biz de dolara yabancılık çekmeyiz.

Ama olur da sıla hasretine dayanamaz, dellenir de tekrar yükselir diye özellikle Nüfus Müdürlükleri yetkililerine bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Erkek evladı sahibi olacak olan ailelerin aileleri, çocuklarına "Joe" veya göbek adı olarak "Biden" ismini koymaya teşvik etmeleri dolardaki şiddet eğilimini azaltacaktır.

Bir diğer elini taşın altına koymasını beklediğim kesim de bankalar.

Banka yetkilileri evindeki altında dolar olan yastığı getiren vatandaşlara minnak faizli dolar kredisi versin, altında dolar olan yastığı olmayanlara da az biraz yüksek minnak faizli dolar kredisi versin.

Böylece; evlerimize, cebimize giren dolar kendisini bizden sanmaya başlar.

Ha, velev ki dış mihrakların gazına gelip tekrar yükselirse, velev ki bir kısım iktidar karşıtının tahriklerine kapılıp ekonomimizin altını üstünü getirmeye kalkarsa, bu sefer de sadece şahsım gibi zekilerin aklına gelecek, o meşhur 5 adımda doları bitirme hamlemizi devreye sokarız.

Ahanda size adım adım doları irezil edecek taktiğimiz.

İlk adım: Yükselmeye devam eden doları uyarırız, baktık anlamadı bir KHK yani Kanun Hükmünde Kararname çıkararak doların adını Olar olarak değiştiririz.

İkinci adım: Olar delikanlılık yapmaya devam eder ve arada gevşese de yükselme eğilimini sürdürürse bu sefer ikinci bir KHK ile Olar olan adını Lar olarak güncelleriz.

Üçüncü adım: Lar da işe yaramazsa hemen toplanır ve canlı yayında ABD yetkililerine seslenerek "Sizin dolar dediğiniz paranın bizde hiçbir hükmü yok. Lar olan adındaki L harfini de yolduk, o bizim için artık Ar oldu" der ve "İstenmiyorsunuz kardeşim, sizde hiç mi ar yok, hiç mi namus yok?" diyerek sadece bizim anladığımız bir diplomatik başarıya imza atarız.

Dördüncü adım: Önceki üç adımdaki zekâ ötesi tepkilerimizi takmayan Ar''a bir darbe daha vurur ve A''yı da adından çıkartıp, tek harf olan R''ye sıkıştırırız koskoca ABD''nin parasal itibarını.

Beşinci adım: Bu attığımız 4 adıma rağmen yükseliyorsa biz de arabalardaki geri vites sembolü olan "R"ye atıfta bulunur ve geri adım atar ve doları tekrar bağrımıza basar, mitinglerde açılan pankartlara "döviz" denmesini "dolar üzülüyor" diyerek yasaklarız.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları