Dolar ve eurodaki yükseliş durdurulamıyor

Dolar ve eurodaki yükseliş durdurulamıyor
Seçim sürecine geri sayım başlarken, döviz kurlarındaki hareketlilik sürüyor. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 19,3710 seviyelerinden işlem görüyor. Avro/dolar paritesi ise bugün yüzde 0,2 değer kazanarak 1,1076'yla son 1 yılın zirvesini test etti.

TL depremden bugüne dolar karşısında yüzde 2.7 değer kaybederken, piyasalarda Merkez Bankası''nın (TCMB) son bir yılda yaptığı yüzlerce düzenlemeye yeni eklediği değişiklikler ile seçim gündemi takip ediliyor. 

BloombergHT''de yer alan habere göre, ABD’de dün açıklanan Mart ayı üretici enflasyonu verisinin pandeminin başından bu yana en sert düşüşü kaydetmesinin ve işsizlik maaşına başvuruların geçen hafta tahminlerden fazla yükseldiğinin açıklanmasının ardından Wall Street endeksleri günü yükselişle tamamladı.

S&P 500 yüzde 1,33, Nasdaq 100 yüzde 2,03 yükseliş kaydetti. Vadeli işlemlerde ABD endekslerine bir miktar aşağı yönlü düzeltme gelirken, Avrupa endekslerindeki tablo yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi aralıksız yükselişini 4. güne taşıdı. Japon Nikkei 225 yüzde 1, Çin CSI 300 yüzde 0,4 artıda. Hong Kong Hang Seng ise yatay seyrediyor. Dolar tüm G-10 para birimleri karşısında değer kaybederken, Bloomberg Dolar Endeksi düşüşünü 4. güne taşıdı. Euro ise AMB’nin faiz artışlarına devam edeceği, Fed’in ise sadece Mayıs''ta son bir artışa gideceği beklentisi ile güçlü seyrediyor.

Euro/Dolar aralıksız 4 günde toplam yüzde 1,95 yükseliş kaydetmiş durumda. Dolar/TL 19,3348 seviyesinden işlem görüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar