Dolar kurundaki yükseliş sürecek mi? Uzmanlardan kritik açıklama

Dolar kurundaki yükseliş sürecek mi? Uzmanlardan kritik açıklama
Dolar kurundaki yükseliş sürerken yatırımcılar, "Dolar yükselecek mi, düşecek mi?" sorusuna yanıt arıyor. Analistler ECB faiz kararı ve ABD enflasyon verilerinin dolarda etkili olacağı tahmininde bulunuyor.

Geçtiğimiz günü 14,65 TL''den yapan dolar bugün 14,74 liraya kadar çıktı. Bu rakam Rusya Ukrayna savaşı başladığından beri görülen en yüksek oldu. Bir dönem Merkez Bankası''nın faiz indirimleriyle birlikte sert yükseliş kaydederek 18 TL seviyesini gören dolar kuru son dönemlerde durgun seyrediyordu. 13 TL seviyesinde seyreden dolar Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yeniden yükseldi ve 14 lira seviyesini aştı.

UZMAN İSİMLERDEN DOLAR TAHİMİNİ

Dolar endeksi, hafta başında 99,4 ile Mayıs 2020''den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, dün Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin güçlenebileceği beklentisiyle düşüşe geçti. Dün yüzde 1,1 azalışla 98''e gerileyen dolar endeksi, şu sıralarda yatay bir seyir izliyor. Avro/dolar paritesi de yatay seyirle 1,1070''ten alıcı buluyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının piyasalarda ana risk unsuru olarak fiyatlanmaya devam ettiğini ifade ederek, bugün Avrupa Merkez Bankası''nın (ECB) faiz kararı ile ABD''de açıklanacak enflasyon verilerinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini belirtti.

Son 14 yılın en yüksek seviyesini test etmesinin ardından gerileyen petrol fiyatlarının ise kısmen de olsa piyasalarda rahatlamaya sebep olduğunu kaydeden analistler, petrol fiyatlarının hala son yılların en yükseğinde olduğunu ve fiyatlamayı değiştirebilecek haber akışının yatırımcılar tarafından yakından izlenmesi gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar