Dolar kurundaki hareketlilik AKP'nin oy oranını nasıl etkiledi?

Dolar kurundaki hareketlilik AKP'nin oy oranını nasıl etkiledi?
Dolar kurundaki hareketlilik, AKP'nin oy oranlarını nasıl etkiledi? AKP Genel Başkan Yardımcısı Şen güncel oy oranlarına dair son rakamları açıkladı.

Dolar kuru ile başlayan dalgalı ekonomi gündeminde çok kısa sürede çok önemli değişimler oluştu. Son birkaç ayda inanılmaz bir hızla yükselen dolar kuru, fahiş fiyat zamlarına neden olmuştu. Bu fiyat artışlarının ardından dolar kuruna müdahale gelmiş ve kur korumalı vadeli mevduat sistemi uygulamaya girmişti. Bu hamle ile dolar kuru çok sert değer kaybı yaşamıştı. 

VATANDAŞLARIN SİYASİ TUTUMU NASIL DEĞİŞTİ?

Ekonomik gelişmeler ile zor bir süreç geçiren vatandaşlara ise bu dönemde asgari ücret zammı verildi. Emekli vatandaşlar için yüksek maaş zammı müjdesi gelirken memurlar için ek düzenlemeler olabileceği sinyalleri verildi. Bu hamlelerin ardından ise piyasalar biraz sakinledi. Peki dolar kuru öncesinde ve sonrasında vatandaşların siyasi tutumu nasıl değişti?

ÖNCESİ VE SONRASI...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen bu konuda çok önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk televizyonundan Hande Fırat'ın televizyon programına konuk olan Mustafa Şen son oy oranlarını açıkladı.  Ekonomik dalgalanma sürecinde oy oranlarının bir miktar gerilediğini ifade eden Şen son rakamı yüzde 40'ın üzeri diye açıkladı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen son oy oranları hakkında "Öncesi şöyle; AK Parti yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40'ın üzerine çıktı. 40 küsur. Bunu vatandaş hem ekonomik olarak hem siyasal olarak satın aldı demektir. Ama seçimde kaçtı, yüzde 42 küsur." dedi 

"SEÇMEN ÖNCE CEP EKONOMİSİNE BAKAR"

Mustafa Şen konuşmasında vatandaşların oy oranlarını yüzde 42 bandına çıkarmadığını halen gözleme sürecinde olduğunu söyledi. Seçmenlerin önce kendi ekonomisine baktığını ardından ülke ekonomisine baktığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen "'Benim cebime ne kadar para girecek' diyor. Seçmen önce cep ekonomisine bakar" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar