Dolar hakkında ağızları açık bırakan 10 lira iddiası: Bir ay dayanın diyerek duyurdu

Dolar hakkında ağızları açık bırakan 10 lira iddiası: Bir ay dayanın diyerek duyurdu
Dolar kurunda 19 lira sınırında yatay seyir devam ederken, araştırmacı yazar Engin Avcı'nın son dolar iddiası duyanlara 'yok artık' dedirtecek cinsten.

Doları olan vatandaşların ''dolar kuru düşecek mi?'' soruları gelmeye devam ederken kur hakkında son iddia araştırmacı ve yazar Engin Avcı''dan geldi.

Dolar kuru hakkında radikal rakamlar vermesi ile de bilinen Avcı, doların yakın zamanda 10 liraya kadar düşebileceğini söyledi.

Uzun süredir yatay seyrini koruyan dolara temkinli yaklaşılırken uzman ve yatırımcılardan da kritik tahminler gelmeye başladı. Bu konuda dikkat çeken tahmin ünlü ekonomist Engin Avcı''dan geldi.

Karar''da yer alan habere göre, Avcı, çok konuşulacak bir iddia ortaya atarak doların yakın zamanda 10 liraya kadar düşebileceğini söyledi.

ALTIN KURUNUN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Türk lirasında yaşanan değer kaybının yakın zamanda telafi edileceğini belirten Avcı, Rus rublesini örnek verdi. Altının önemine de vurgu yapan Avcı, "İleride altın bakımından güçlü olan ülke önemli noktaya gelecek. Dolar, euro karşısında değerini katlayacak. Altını olan elinde tutsun. Altın imparatorluğu başlıyor" diye konuştu.

''RÜZGAR TERSİNE DÖNECEK'' İDDİASI

Dolardaki yükselişin ülkeye girecek dolarlarla tersine döneceğini belirten Avcı, 29 Ekim''e kadar likit girişlerinde artış olacağını savundu. Kasım ayının ortasını işaret eden Avcı, "Kasım ayının ortalarına gelince dövizin canının alındığı görülecek. Sene sonuna dek dolar 10 TL''ye kadar düşüş yaşayacak. İspatlı konuşuyorum. Bir ay daha dayanın. Ev veya arsa alımı yapmayın. Sonrasında fiyatlarda büyük düşüş yaşanacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar