Dolandırıcılardan yeni tuzak seçimle ilgili bu mesaja sakın tıklamayın

Dolandırıcılardan yeni tuzak seçimle ilgili bu mesaja sakın tıklamayın
Yaklaşık 61 milyon seçmenin oy kullanacağı 31 Mart seçimine sayılı günler kala dolandırıcılar yine harekete geçti. Telefonunuza gelen bu mesaja sakın inanmayın!

31 Mart günü vatandaşlar 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçmek tek tek sandığa gidecek. Yerel seçimi fırsat bilen dolandırıcılar da yeni oyunlarını piyasaya çıkardı.

Dolandırıcılar telefonlara WhatsApp üzerinden “Sayın seçmen, oy kullanacağınız sandık değişmiştir. Yeni sandık numaranızı öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız” yazılı bir mesaj gönderip oy kullanacakları tuzağa düşürmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Milletvekilliği seçim sonucu partilerin oy oranı: Hangi parti kaç oy alıyor? | Euronews

YKS UYARDI: O MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN

Ortaya çıkan yöntemin ardından Yüksek Seçim Kurulu ise konuyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden bir uyarıda bulundu. YSK, seçmenlerin kendilerini YSK personeli olarak tanıtan kişilere bilgi vermemeleri ve "Oy kullanacağınız sandık değişti." türündeki e-posta ve mesajlara itibar etmemeleri konusunda uyardı.

aw161594-01.jpg

Seçmenler, sandık bilgilerine ulaşmak için mahalle muhtarlıkları, YSK'nın resmi web sitesi, mobil uygulaması, çağrı merkezi veya e-Devlet kapısı gibi güvenli kanalları kullanabilirler. Kullanıcıların, gelen e-postaların kaynağını kontrol etmeleri, yazım diline dikkat etmeleri ve şüpheli linklere tıklamamaları gibi önlemler, oltalama saldırılarına karşı koruma sağlayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar