Doğalgazda tüketim rekoru kırılacak!

Doğalgazda tüketim rekoru kırılacak!
Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle birlikte, doğalgaz tüketimi bir anda fırladı. Bugün, doğal gazda tüm zamanların tüketim rekoru kırılacak; günlük tüketim 293.2 milyon metreküpe çıkacak.

Türkiye, iliklere işleyen dondurucu soğuklara ve karayollarının kapanmasına yol açan kara teslim oldu. Soğukların bastırmasıyla birlikte doğal gaz tüketimi bir anda fırladı. Bugün, doğal gazda tüm zamanların tüketim rekoru kırılacak; günlük tüketim 293.2 milyon metreküpe çıkacak. 

Sektör uzmanları, Türkiye’nin bir yandan Rusya, İran ve Azerbaycan’dan boru hatları üzerinden doğal gaz aldığını, diğer yandan da sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithal ettiğini belirterek, “Arzın talebi istenilen biçimde karşılaması için bu kaynaklardan gelen gaz akışında sorun yaşanmaması gerekiyor. Depolardan da gaz akışı normal seyrederse, arzda ciddi bir sorun olmaz” dedi. 

"AZALMASI YA DA KESİLMESİ SORUNLARI DA BERABERİNDE GETİREBİLİR"

Uzmanlar, İran’ın bu aşamada önemli olduğunu kaydederek, “İran’da, başkent Tahran ve Tebriz’de bu dönemde gaz tüketimi artıyor. İran, iç tüketimini karşılamak için Türkiye’ye gaz arzını kısabiliyor. Bu akışın azalması ya da kesilmesi sorunları da beraberinde getirebilir” diye konuştu.

Uzmanlar, 2021 yılı Aralık ayında tüketimin rekor düzeye çıktığı birkaç günde bazı santrallara ve sanayi tesislerine gaz arzının kısmen de olsa durdurulduğunu belirterek, “Günlük gaz tüketimi ardışık günlerde artarsa arzda esneklik ortadan kalkabilir. Bu durumda yine kısıntı ya da kesinti gündeme gelebilir” diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar