14 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Memur ve emeklilerle ilgili yeni gelişme

14 günlük maaş farkı ne zaman yatacak? Memur ve emeklilerle ilgili yeni gelişme
Kamu memur ve emeklilerinin ücretlerine toplam yüzde 30.95 artış yapılması öngörülüyor. Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak- 30 Haziran 2022 dönemi için uygulanacak artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7,5’e yükseltilecek. Peki maaş farkı ne zaman verilecek?

Memur ve emekliye ek zammını da içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Memurlar maaşlarını bir ay öncesinden alırlar. Yani Ocak ayı maaşını Aralık ayının 15’ inde, Şubat ayı maaşını da Ocak ayının 15’ inde alırlar. Bu nedenle Ocak ve Temmuz aylarında 14-15 günlük bir maaş farkı oluşur.

Memurlara yapılan %30.5 oranındaki zammın ardından Ocak ortası itibariyle memurlar zamlı maaşlarını almaya başladı. Enflasyon farkı Ocak ayında maaşlara yansımaya başladı. Ancak %2.5 oranındaki ek zam Ocak ayında yetişmedi. Ek zam için Şubat ayı gösteriliyor. 

Ocak ve Temmuz aylarında oluşan bu 14 günlük maaş farkları genel olarak ay sonuna doğru ödeniyor. Bu ay da Ocak ayının son haftasına doğru ödenmesi beklenen bu maaş farklarının 800 ile 1000 TL arasında olacağı tahmin ediliyor. 

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta almaya başladı.

17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş

25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş

Yapılan yeni zamlarla en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olurken, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 25,47 oranında zam yapıldı. Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşı ise 25-28 Ocak tarihleri arasında ödenecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar