Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller kimdir?

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller kimdir?
Son yaşanan olaylardan sonra Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller kimdir?

Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akaller Cuma namazı esnasında imamla yaşadığı diyalog ardından gündeme geldi. Birçok kişi Burak Akaller'in kim olduğunu merak ediyor. Peki Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller kimdir?

BURAK AKELLER KİMDİR?

Burak Akeller, 22 Kasım 1988 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Fırat İlköğretim Okulu'nda, lise eğitimini Malatya Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde gördü. Buradan 2014 yılında mezun oldu.

2016 yılında Hatay Valiliği bünyesinde İl Planlama Uzman Yardımcılığı görevine başlayan Akeller, 2018 yılında Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak Hatay Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak atanmıştır. Malatya-Yeşilyurt ve Düzce-Gümüşova ilçelerinde Kaymakam Refikliği, Kırşehir-Çiçekdağı ve Manisa-Gölmarmara ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerini üstlenmiş, aynı zamanda Çanakkale'de Mülkiye Teftiş Stajı tamamlamıştır. Yurtdışı stajı kapsamında İngiltere Londra Üniversitesi'nde eğitim alarak yabancı dil bilgilerini artırmış ve mesleki konularda incelemelerde bulunmuştur.

Kaymakam olarak ilk görevini ise Günyüzü ilçesinde yapmıştır. 17 Eylül 2020 tarihinde çıkan 2020/423 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile göreve getirilmiştir. 11 Ağustos 2022 tarihinde ise 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Gaziantep Vali Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Son olarak, 23 Ağustos 2023 tarihinde 2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili olarak atanmıştır. Burak Akeller, evli olup İngilizce dilinde iyi derecede bilgi sahibidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar