Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan çok konuşulacak Atatürk mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan çok konuşulacak Atatürk mesajı
Ayasofya'da kılınan Cuma namazındaki hutbesinde Atatürk'e dolaylı yoldan lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taaruz'un yıl dönümünde Twitter'dan çok konuşulacak bir mesaj yayımladı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

Ayasofya'da kılınan Cuma namazında yaptığı konuşma sırasında dolaylı olarak Atatürk'e lanet okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yayımladığı mesajda Atatürk'ü andı. 

Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taaruz ile ilgili mesajında şunları yazdı: 

"Malazgirt Zaferi’nin başkomutanı Sultan Alparslan ve Büyük Taarruz’un başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan, düşmanın işgal girişimlerinden kurtaran tüm şehit ve gazilerimize rahmet diliyorum. Ruhları şâd olsun."

İşte o mesaj: 

erbas-tweet.jpg

NE OLMUŞTU? 

Ayasofya'nın 86 yıl sonra camiye çevrilmesinin ardından ilk Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbesinde şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Ayasofya’nın cemaatine kavuşması için canla, başla emek veren büyüklerimize selam olsun. Bu kadim mabet alemlerin Rabbi olan Allah’a kulluğun ifadesidir.Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar."

ATATÜRK'ÜN İMZASIYLA MÜZE YAPILMIŞTI
Ayasofya’nın müzeye dönüştürüldüğü 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin Bakanlarının imzası da bulunuyordu. 
 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar