Dışarıdan altın almak resmen yasaklandı! Piyasalarda şok yaratacak karar

Dışarıdan altın almak resmen yasaklandı! Piyasalarda şok yaratacak karar
Depremin ardından açıklanan ekonomik önlemlerde bazı altın ithalatlarının geçici süre ile durdurulmasına karar verilirken, yatırımcılar açıklanan karar karşısında şok yaşadı.

6 Şubat''ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı yıkım ve can kayıpları nedeniyle hükümet tarafından peşi sıra ekonomik önlemler açıklanırken, bu önlemlerin arasında mal mukabili (vadeli) altın ithalatının da geçici süre ile durdurulması yer aldı. 

Birçok yatırımcı söz konusu karar ile deprem arasındaki ilişkiyi çözemeyerek, tepki gösterse de altın alımında eski sisteme dönüşün ne zaman uygulanacağı henüz netlik kazanmadı. 

Bloomberg''in üst düzey yetkililere dayandırarak yaptığı habere göre, depremin ardından verilen kararın, bu yolla getiri sağlayan yatırımcıların tercihlerine uygun olmayabileceği uyarısında bulunuldu. 

Bloomberg''te yer alan bilgilere dayanılarak kısa süre içerisinde sonuçlandırılması beklenen çalışma ile, mal mukabili altın yani malların doğrudan ithalatçıya gönderildiği ve mal bedelinin önceden belirlenen vadede ödendiği yöntemle yapılan altın ithalatı bir süreliğine tamamen durdurulacak.

OCAK AYINDA REKOR KIRMIŞTI

Öte yandan altın ithalatı Ocak ayında rekor üstüne rekor kırmış ve yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası üzerinden altın ithalatı 2023 yılına rekorla başladı. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre, Ocak ayında altın ithalatı 68 bin 330 kg ile kayıtların tutulmaya başlandığı 1995 yılından bu yana en yüksek rakama ulaştı.

Aynı ayda gümüş ithalatı 73 bin 77 kg olarak gerçekleşti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar