Bilim insanları yeni bir keşfe imza attı!

Bilim insanları yeni bir keşfe imza attı!
Bilim insanları en küçük dinozor olarak da bilinen “Microraptor”un midesinde fosilleşmiş memeli hayvan buldu. İşte detaylar...

Bilim insanları 120 milyon yıl önce varlığını sürdürmüş olan en küçük dinozor “Microraptor”un midesinde fosilleşmiş memeli hayvan buldu.

McGill Üniversitesi biyoloji profesörü Hans Larsson, bahsi geçen Microraptor’un midesinde fosilleşen memelinin kalıntılarını Çin’de bulunan bir müzede keşfetti.

Larsson, yapmış olduğu açıklamada: “Microraptor''a ait iskeletin midesinde mükemmel bir şekilde korunmuş yaklaşık bir santimetre uzunluğunda kemirgen benzeri küçük bir memeli ayağı bulduk” ifadelerini kullandı.

GÜN YÜZÜNE ÇIKAN BİLGİLER

Profesör Larsson, Microraptor türü dinozorların, memeli hayvanlar ile beslendiklerine dair veriler ilk kez somut bir şekilde ortaya çıktığını belirterek, “Gün yüzüne çıkarılan ilk tüylü dinozorlardan biri olarak kabul ediyor” şeklinde konuştu.

Soyu tükenmiş hayvanlar hakkındaki verilere çok zor ulaşıldığını belirten Larsson, “Bu yeni bulgu, eski ekosistemlere dair yeni bir bakış açısı orta koyuyor” dedi

Araştırma, Journal of Vertebrate Paleontology isimli akademik dergide yayımlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar