Dilan Polat savcılıktan talep etti: Savcı düşünmeden red kararı verdi!

Dilan Polat savcılıktan talep etti: Savcı düşünmeden red kararı verdi!
Haklarında kara para aklama şüphesi ile MASAK tarafından soruşturma yürütülen Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı, mahkemeye yaptığı başvuru ile soruşturma dosyasına erişim engeli ve yayın yasağı getirilmesini talep etti. Savcılık, Polat çiftinin başvurusunu reddetti.

Haftalardır haklarında kara para aklama, vergi kaçırma ve çeşitli mali suç iddiaları bulunan Dilan Polat ve Engin Polat hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) derin bir soruşturma başlatmış ve savcılığa gönderdiği yazı ile çiftin tüm mal varlığına el konulmasını istemişti.

Polat çifti ve 8 kişiden oluşan yakın akrabalarının varlıklarını donduran savcılık, MASAK tarafından yürütülen soruşturmanın nihai raporunu beklemekte. Bu süre zarfında Polat çifti katıldıkları canlı yayınlar ve yaptıkları paylaşımlar ile usulsüzlük iddialarını reddederken, geçtiğimiz günlerde iki ismin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne lüks otomobilleri ile giderek ifade verdiği öğrenilmişti.

POLAT AİLESİ BAŞVURDU, SAVCILIK REDDETTİ

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün öğrendiğime göre Polat’ın avukatı soruşturma dosyası ile ilgili erişim engeli ve yayın yasağı istemiş. Savcılık ise başvuruyu reddetmiş. Yok öyle…" ifadelerini kullandı.

agirel1.jpg

"CAMİ DUVARINA İŞEDİNİZ"

Savcılığın red kararını paylaşan Murat Ağırel, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu X üzerinden Engin Polat ile bir tartışma yaşamıştı. X'te açılan bir sohbet odasına katılan Engin Polat, Murat Ağırel'in kendisine yönelttiği sorulara yanıt vermeyi reddetmiş ve "Sizin sorularınız daha çok izlenmeye yönelik sorular. Ben burada ne sorayım, nasıl prim yapayım” ifadelerini kullanmıştı.

Kendisine prim yapma suçlaması yöneltilen Ağırel, Engin Polat'ın sözlerine sert çıkarak "Ben sizin takipçiniz değilim, ürün sattığınız bir müşteriniz de değilim. Ben bu ülkenin gazetecisiyim. Sizin priminize ihtiyacım yok” şeklinde konuştu. Ağırel, bugüne kadar bu dava ile yakın şekilde ilgilenmediğini ancak Engin Polat'ın sözlerinin ardından bizzat konuyu araştıracağını belirterek "Şimdi cami duvarına işediniz, bundan sonra bu davayı ben inceleyeceğim" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar