Dijital euro tasarısı ertelendi mi?

Dijital euro tasarısı ertelendi mi?
Avrupa Birliği’nde dijital euro yasa tasarısı askıya alındı. Merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) gizliliği ve dağıtımını kapsayan yasa tasarısının 28 Haziran’da yayınlanması bekleniyordu. Tasarı için yeni tarih henüz açıklanmadı.

Dijital euronun çerçevesini çizecek olan yasa tasarısı askıya alındı. Erteleme kararı taslağın sızdırılmasının ardından geldi. Maliye Bakanları, geçen hafta CBDC planını sorgulayan bir açıklama yapmıştı. Söz konusu düzenleme için takvim daha önce de değişmişti. Tasarısının bir aşaması mayıs ayı için planlamıştı. Dijital euro tasarısının 28 Haziran’daki Avrupa Komisyonu toplantısında görüşülmesi planlamıştı. Tasarının gecikme nedeni açıklanmadı. Yeni tarih ilişkin bilgi de verilmedi.

İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, dijital euro tasarısına ilişikin “Bu gelişmenin katma değerinin ne olacağına ilişkin ikna edici ve net bir anlatı geliştirmenin önemini vurguladı. Yasama metnine göre bankaların dijital euro için faiz ödemesinin önüne geçilecek. Dijital euro taslağında finansal istikrarı sağlamak adına risksiz dijital euro işlemleri engellenmemeli ve Euro Bölgesi’nde eşit olarak uygulanmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar