Devlet miras kalan tapu sahiplerini maaşa bağlayacak! Bu şartı taşıyan herkesin cebine aylık para girecek

Devlet miras kalan tapu sahiplerini maaşa bağlayacak! Bu şartı taşıyan herkesin cebine aylık para girecek
Miras kalan tapu sahiplerini sevindirecek yeni bir gelişme yaşandı. Bu şartı taşıyan herkes aylık maaşa bağlanacak. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, miras kalan arsa tapusu sahiplerini yakından ilgilendiren dijital tarım arazisi kiralama uygulamasını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yıllardır ekilmeyen ve değerlendirilmeyen tarım arazilerini canlandırmak için yeni bir proje başlattı. Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Antalya’daki Tarım Zirvesi’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

q1.jpg

KRİTİK DETAY ORTAYA ÇIKTI

Yeni uygulamaya göre, miras yoluyla elde edilen ancak 2 yıldan fazla ekilmeyen tarla, toprak ve bağlar dijital kiralama yöntemiyle devlet tarafından kiralanacak.

Bakanlık, bu projeyle, ülkedeki milyonlarca dönüm arazinin boşa gitmemesini ve tarım potansiyelinin daha etkin kullanılmasını amaçlıyor. 5 Nisan 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile hayata geçirilen yeni yöntemle, 2 yıldan uzun süredir ekilmeyen ve değerlendirilmeyen arazilerin kiralanması mümkün olacak.

q2.jpg

TOPRAK SAHİPLERİNE EK GELİR KAPISI

Kiralama işlemleri dijital ortamda gerçekleştirilecek. İlk olarak en yakın yerleşim yerlerinden başlayarak tarla, bağ ve bahçeler belirlenecek. Böylece hem atıl arazi sorununa çözüm getirilecek hem de toprak sahiplerine ek gelir sağlanacak.

Uzmanlar, bu proje sayesinde hem tarım sektörünün gelişeceğini hem de yerel ekonomilere katkı sağlayacağını ifade ediyor. Böylece hem ülke kaynakları daha verimli değerlendirilmiş olacak hem de vatandaşlar faydalanmış olacak.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar