Devir değişiyor! Devlet casus yazılım kullanacak!

Devir değişiyor! Devlet casus yazılım kullanacak!
Fransa yeni yasayla birlikte casus yazılım kullanımının önünü açıyor. Artık polis suçluları daha hızlı yakalayacak.

Teknoloji, artık hayatın her alanında etkisini gösteriyor. İnsanoğlu, birçok sektörde bu gelişimlerden faydalanıyor. Elbette bu gelişmeler, bazı alanlarda korkutucu boyutlara gidebiliyor. Fransız hükümetinin aldığı bir karar, toplumda tartışma konusu oldu.

Fransa ilginç bir adalet reform yasasını onaylamaya hazırlanıyor. Yasa, Le Monde gazetesine göre yasa, Fransız kolluk kuvvetleri casus yazılım kullanmasının önünü açacak. Buna göre kolluk kuvvetler, akıllı telefonları ve diğer elektronik cihazları aracılığıyla suçluları gözetleyebilecek.

Kullanılacak olan casus yazılım ile şüpheli kişilerin cihazlarındaki mikrofon ve kameraya erişim sağlanacak ve GPS konumları elde edilebilecek. Elbette yasa, halk arasında tartışmalara neden oldu. Fransa Adalet Bakanı, “insanların hayatı kurtulacak” diyerek yasayı savundu.

Yasanın Fransa’daki tartışmaların eşiğinde gelmesi, eleştirilere neden oldu. Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti bunun “yılda yalnızca düzinelerce davayı” etkileyeceğini savunsa da sivil toplum örgütlerinden büyük tepkiler geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar