Dev mobilya şirket iflas etti! Binlerce çalışan işsiz kaldı

Dev mobilya şirket iflas etti! Binlerce çalışan işsiz kaldı
Ekonomik kriz ve artan enflasyonun etkisiyle şirketlerin iflas etmeye devam ettiği, son olarak Türkiye'nin önde gelen mobilya şirketinden gelen bir iflas haberiyle bir kez daha ortaya çıktı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato mühletini uzatma talebinin reddedilmesi sonrasında resmen iflas etti.

gasdgasd.jpg

Mahkeme tarafından yapılan duyuruda, davacılar Taner Özgül ve Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato taleplerinin reddedilmesi sonucunda şirketin borca batık olduğunun anlaşılması üzerine, şirketin iflasına karar verildiği belirtildi. İflasın adi tasfiye usulüne uygun olarak yapılması ve ilgili iflas dosyasına derhal iflas avansının gönderilmesine hükmedilirken, Konkordato Komiseri Şükrü Çalışkan'ın görevinin sonlandırılması ve mahkeme tarafından verilen tüm tedbirlerin kaldırılmasına karar verildiği açıklandı. Kararın, İcra İflas Kanunu'nun 288. maddesi uyarınca ilan edileceği ifade edildi.

ashley.jpg

2015 yılında faaliyete geçen Arin Yatak, İnegöl ilçesinde ekonomik zorluklarla başa çıkamayarak 2024 yılının üçüncü ayında iflasını açıkladı. Şirket, yatak, baza ve yatak setleri üretimi yaparak birçok bölgeye hizmet sağlıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar