Dev et yiyen ülserleri yüzünü kapladı!

Dev et yiyen ülserleri yüzünü kapladı!
Galler’de yaşayan Kristen Cowell, et yiyen ülserlerin birkaç ay içinde tüm yüzüne yayılması sonucunda kâbusu yaşadı. Üniversite kursunu bırakmak zorunda kaldığını belirten Cowell, evden çıkamama noktasına geldi.

19 yaşındaki Kristen Cowell, yüzünü kaplayan düzinelerce dev et yiyen ülserden sonra evden çıkmaktan korkmaya başladı. Cowell, yaklaşık 3 aydır bu kâbusu yaşıyor. 2 santimetre derinliğindeki çıbanlar, koyu kahverengi yaralarla kaplı. Bir dermatolog, Pyoderma gangrenozum (PG) adı verilen ve vücudun her yerinde büyük açık yaraların büyümesine, cildi ve dokuyu çürütmesine neden olan bir rahatsızlığı olduğuna inanıyor.

Yüzündeki yaralar nedeniyle zor günler yaşadığını ifade eden Cowell, “Bunlara büyümeye ve patlamaya devam ediyor gibiydi. Sonunda deliklere dönüştü ve bu delikler büyüdükçe derinleşti. Yüzümün veya başımın herhangi bir bölümünü hareket ettirsem bile sürekli aşırı ağrı çekiyorum ve sabahları daha kötü oluyor. Günlük hayatım artık sadece acıyla uğraşmaktan ve sızmayı 7/24 yönetmeye çalışmaktan ibaret." dedi.

Günlük hayatını idame ettirme konusunda büyük zorluk yaşadığından söz eden Cowell, “Artık hiçbir şey yapamıyorum. Bakıma ihtiyacım olduğu için annemin evine geri taşınmak zorunda kaldım. Birlikte yaşadığım sevgilimle olan ilişkimi kendimi kötü hissettiğim ve öz güvenim kırıldığı için bitirdim. Çünkü onun beni bu şekilde yönetmesi adil değildi” dedi.

Cowell, ilaç tedavisinin yanında yara kabuklarının ve içindeki irinlerin temizlenmesi için ameliyat oldu. Bu ameliyat süreci de onun için ağrılı ve sancılı geçti. Yüzüne günde bir kez bandaj takması ve irinin çevreye bulaşmaması için pedler kullanması gerekti. Şimdiler de ise Cowell, cildinin eski sağlığına kavuşabilmesi için yeni bir doktor arayışına geçti.

640xauto-1-083.jpg

(MYNET)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar