Dev banka tahminini açıkladı: Dolar bu rakamı da görecek

Dev banka tahminini açıkladı: Dolar bu rakamı da görecek
HSBS, Deutsche Bank ve Standard Chartered Dolar/TL kuru tahminlerini revize etti. İşte verdikleri son rakamlar...

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ / GÜNBOYU

Dolar kurunda yükseliş devam ederken, dünyanın en büyük bankalarından dolar / TL kuru için yeni analiz ve tahminler gelmeye devam ediyor.

HSBC, dolar/TL için beklentilerini yukarı yönlü revize etti. HSBC'nin konu ile ilgili raporuna göre dolar/TL beklentisi, 2023 yılı üçüncü çeyrek için 26,50'den 28'e, dördüncü çeyrek için 27'den 29'a, 2024 yılı ilk çeyrek için 27'den 31'e ve ikinci çeyrek için 27'den 32 TL’ye çıkarıldı.

HSBC, ticaret dengesinde iyileşme olmaması ve enflasyonda yukarı yönlü sürprizlerin, TL'nin yakın zamandaki istikrarı için risk teşkil ettiğini belirtti.
Alman Deutsche Bank analistleri ise dolar/TL için tahminlerini 2023 yılı sonu için 27’den 32’ye yükseltti. Banka, kurun 2024 sonunda ise 35 TL’ye yükselmesini bekliyor. Analistler fiyat artışlarına ve “politika yapıcıların enflasyonu daha sürdürülebilir bir patikaya döndürmede karşılaştıkları zorluklara” işaret etti.

Standard Chartered da yayımladığı raporda dolar/TL tahminlerini önceden paylaştığından daha yüksek seviyelere revize etti. 2024 yılı için dolar/TL tahminini 30 seviyesinden 40 seviyesine çıkardı ve 2025 yılı için tahminlerini 55 TL seviyesine kadar yükseltti. 2023 yılı için ise dolar/TL paritesinin 28 TL’de sabit kalacağını öngörürken, 2027 yılına yönelik beklentilerini üç haneli seviyelere yakın bir şekilde 95 TL olarak açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar