Derya Büyükuncu kimdir? Derya Büyükuncu kaç yaşında, nereli?

Derya Büyükuncu kimdir? Derya Büyükuncu kaç yaşında, nereli?
Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi yüzücünün hayatını internette araştırıyor. Peki Derya Büyükuncu kimdir? Derya Büyükuncu kaç yaşında, nereli?

Derya Büyükuncu kimdir?

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında 2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan soruşturma açılmıştı. Soruşturma tamamlanarak Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. O zamandan beri firari olan Derya Büyükuncu tekrardan gündeme geldi. Peki Derya Büyükuncu kimdir? Derya Büyükuncu kaç yaşında, nereli?

DERYA BÜYÜKUNCU KİMDİR?

Derya Büyükuncu 2 Temmuz 1976'da İstanbul'da doğdu. 1.93 metre boyunca olan Derya Büyükuncu toplam altı kez olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmiştir. Bu başarısı ile altı kez olimpiyatlarda yarışan ilk yüzücü olma unvanını Lars Frölander ile paylaşmaktadır. 1985-2013 yılları arasında toplamda 500 kez yüzme rekoru kıran milli yüzücü 27 yıl boyunca milli takıma hizmet etmiştir. 2011 yılında düzenlenen Survivor Ünlüler-Gönüllüler yarışmasında ise birinci olmuştur. Derya Büyükuncu şimdi ise ABD'de yaşamaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar