Depresyondaki kişiye söylenmeyecek 3 şey

Depresyondaki kişiye söylenmeyecek 3 şey
Depresyondaki kişi duygusal açıdan mutsuz, karamsar ve ümitsizdir. Eskiden severek yaptığı şeylerden keyif almaz, kendini hüzünlü ve yalnız hisseder. Kendisine ve çevresine ilgisi azalır; iç sıkıntısı, huzursuzluk gibi duygular ön plana çıkar. Bu hisler kişinin günlük yaşantısına engel olur ve aylarca sürebilir. Eğer sizin de yakın çevrenizde depresyonda olan yakınınız varsa, bu sözleri söylememeye özen gösterin.

"Kafana takma"

Depresyondaki yakınınıza yardımcı olmak isterken, daha çok üzülmesine sebep olabilirsiniz. Size sorunlarını anlatırken "kafana takma" derseniz, bu söz onda sorununu ciddiye almadığınız hissini uyandırabilir.

"Neden böyle yaptın?"

Her insanın kişilik yapısı da farklıdır. Olaylar karşısında her insanın aynı reaksiyonu vermesini beklemek de doğru değildir. Bu nedenle yakınınızı sorunlarından dolayı yargılamayın ve onu anlamaya çalışın.

"Üzülme geçer"

Depresyon ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Uzun süre devam ederse beyni ve davranışları etkileyebilir. Bu yüzden depresyonun kendi kendine geçmesini beklemeyin ve sorunu ertelemeyin. Mutlaka en kısa sürede bir uzmandan yardım almasını sağlayın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar