Depremzedelerin konakladığı 'MSC Aurelia' gemisi Türkiye'den ayrılıyor

Depremzedelerin konakladığı 'MSC Aurelia' gemisi Türkiye'den ayrılıyor
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, depremzedelerin yerleştirildiği 'MSC Aurelia' gemisi, görevini tamamladı. Limandan ayrılan 906 yatak kapasiteli Ro-ro gemisinin kaptanı Dumitru Rusu'ya teşekkür plaketi verildi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın girişimleriyle, Türk-İtalyan ortaklığındaki lojistik firmasına ait 'MSC Aurelia' adlı yolcu gemisi, İskenderun Limanı'na getirilmişti

Depremzede ailelerin yerleştirildiği yolcu gemisinde çocuklara, gençlere ve büyüklere çeşitli etkinlikler düzenlenip, yaşadıkları travmayı atlatmalarına katkı sağlandı. Geminin İtalyan şefleri, depremzedeler için yemekler ve ikramlar hazırladı, çocuklar için de pasta ve kurabiye yapımı etkinlikleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda, çocukların açık alan ihtiyaçları için de geminin helikopter pisti, halı saha olarak düzenlendi.

İFTARLAR DÜZENLENDİ

Ramazan ayında ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımlarıyla depremzedeler için iftar yemeği verildi. İtalyan şefler ramazan ayında geminin dışındaki depremzedeler için de iftarlar düzenledi.

GEMİ TÜRKİYE’DEN AYRILIYOR

Görevinin tamamlanmasıyla gemi İskenderun Limanı’ndan ayrıldı. Geminin kaptanı Dumitru Rusu'ya, deprem sürecindeki yardımları ve özverili çalışmaları için teşekkür plaketi verildi.

Kaptan, plaketini MSC Mersin Bölge Müdürü Uğur Tosuner ve Medlog Lojistik Mersin Bölge Müdürü Necati Mürşitoğlu'nun elinden aldı. Yalova'ya tersaneye bakıma gönderilen geminin, ardından Türkiye'den ayrılması bekleniyor. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar