Depremzedelere 'çadırları sökün' uyarısı

Depremzedelere 'çadırları sökün' uyarısı
Adıyaman'da kirada kaldıkları evleri depremde hasar gören ve ev sahiplerinin çıkardığı vatandaşlar, yaşadıkları çadırları da kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, konteyner talebinde bulundu.

6 Şubat depreminde ağır hasar alan illerin başında gelen Adıyaman'da, binlerce bina yıkılmış ve binlerce vatandaş ise enkazlar altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Yine binlerce binanın hasar aldığı Adıyaman'da birçok kiracı da evlerinden çıkmak zorunda kalarak bulundukları adreslerin yakınlarındaki sokaklarda, caddelerde, parklarda ve boş arazilerde çadırlarda yaşamaya başlamıştı.

Aylardır çadır kentlerde yaşadıklarını dile getiren ve herhangi bir kira desteği ile konteyner desteği alamadıklarını belirten kiracılar, çadırlarda yaşamanın artık güçleştiğini ve kurdukları çadırlarında valilik tarafından kaldırıldığını dile getirerek barınma sorunlarına çözüm aradıklarını dile getirdi.

1.jpg

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yakınlarında bulunan boş araziye kurdukları çadırlarda yaşayan aileler, yetkililerden yardım beklediklerini ve barınacak yerlerinin olmamasına rağmen çadırlarının valilik tarafından kaldırılmak istenildiğini söyledi.

Mağdur olan aileleri ziyaret eden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, çadırları kaldırılmak istenilen kiracıların barınma sorununun bir an önce halledilmesi gerektiğini, konteyner kentlere yerleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

"ÇADIRLARI SÖKÜN TALİMATI"

Ailelerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Abdurrahman Tutdere, “Depremzedelerin mağduriyetleri devam ediyor. Konteyner sorunu özellikle devam ediyor. Barınma sorunu bir türlü çözülemedi. Buradaki aileler depremden bu yana buradaki çadırlarda yaşıyorlar ama bugün aldığımız habere göre, bu çadırların sökülmesi talimatı gelmiş.

Bu çadırları sökmek basit, bu insanları taşımak ve barınma sorunlarını çözmek gerekiyor. Bu sorunlar sadece çadırları sökmekle çözülmüyor. Burada yaşayan insanlar nereye gidecekler ve nerede barınacaklar. Bizler buradan yetkilileri bu sorunun çözüme kavuşturmaya davet ediyoruz” dedi.

"BARINACAK YERİMİZ YOK"

Çadırlarda kalan vatandaşlar ise, “Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Bizler aylardır burada çadırlarda yaşıyoruz ve gidecek yerlerimiz yokken çadırlarımızı kaldırmak istiyorlar. Barınacak yerimiz yok, ne konteyner verildi nede kira yardımı yapıldı bizler oldukça mağduruz” diye konuştular.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar