Depremin ardından genel af çıkacak mı? Mahkumlara deprem izni verilecek mi?

Depremin ardından genel af çıkacak mı? Mahkumlara deprem izni verilecek mi?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem 10 şehirde binlerce can kaybına yol açarken, cezaevinde bulunan mahkumlar da ailelerinin durumunu öğrenmek için firar teşebbüsünde bulundu. Mahkum aileleri, depremin ardından olağanüstü bir durum yaşandığı için deprem izni ya da süreli af çağrısında bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere 10 şehirde hayatı durdurma noktasına geldi. 31 bin 643 can kaybıyla beraber, binlerce vatandaştan hala haber alınamıyor. Depremin ardından ailelerinden haber almak isteyen binlerce hükümlü, cezaevlerinden kaçmaya teşebbüs etti. Son olarak Maraş’ta depremlerden sonra cezaevinden kaçan 40 kişi yakalandı.

Mahkum aileleri ise yaşanan olağanüstü durumları gerekçe göstererek acil bir af çağrısında bulunurken, hükümetin bir af ya da mahkumlar için deprem izni verip vermeyeği ise henüz netlik kazanmış değil. 

120 BİN KİŞİYE AF GÜNDEMDE

Deprem felaketinden bağımsız olarak, Covid nedeniyle açık cezaevinde bulunan ve izne gönderilen 120 bin mahkumun izin süreleri 31 Temmuz 2023''te sona eriyor. Yaklaşık 3 yıldır sosyal hayatın içerisinde olan bu mahkumları yeniden cezaevine göndermenin ise birçok zorluğu bulunuyor. Bu nedenle iktidar tarafından yapılacak ve yaklaşık 120 bin kişiyi kapsayacak, bir defaya mahsus bir af düzenlemesinin son aşamasına gelindiği iddia edildi.

 Habertürk Yazarı Yasemin Güneri''nin paylaşımına göre, yaklaşık 3 yıldır izin kapsamında dışarıda olan ve herhangi bir suça karışmamış hükümlüler, bir defaya mahsus olmak üzere affedilecek. Yapılacak ceza infaz düzenlemesinde son aşamalara gelindiği aktarılırken, bu af kapsamına deprem mağdurlarının girip girmeyeceği ise henüz bilinmiyor. 

DEPREM SONRASI FİRAR EDEN 40 MAHKUM YAKALANDI 

Depremlerden sonra Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevinden kaçanlardan 40’ı saklandıkları yerlerde yakalandı ve Kahramanmaraş Türkoğlu Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevi''nden firar edenlerden 40 kişi güvenlik güçlerince yakalandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı''ndan alınan bilgiye göre, depremlerden sonra Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Cezaevinden kaçanlardan 40’ı, güvenlik güçleri tarafından saklandıkları yerlerde yakalandı. 

Firariler Kahramanmaraş Türkoğlu Kapalı Cezaevine teslim edildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar