Depremde çöken Rönesans Rezidans'ın sahibi yurt dışına kaçarken yakalandı!

Depremde çöken Rönesans Rezidans'ın sahibi yurt dışına kaçarken yakalandı!
Hatay'daki en lüks yapılardan biri olan ve 'Cennetten bir kare' reklamıyla pazarlanan, depremde ise kağıt gibi katlanarak binlerce vatandaşa mezar olan Rönesans Rezidans'ın sahibi yurt dışına kaçmaya çalıştı. Rönesans Rezidans'ı inşa eden Antis Yapı'nın sahibi Hüseyin Yalçın Coşkun, Karadağ'a kaçarken yakalandı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremin en çok etkilediği şehirlerin başında Hatay geliyor. Hatay’daki en lüks yapılardan biri olarak bilinen ve depremde harabeye dönen Rönesans Rezidans''ın sahibi Hüseyin Yalçın Coşkun, Sabiha Gökçen Havalimanı''ndan Karadağ''a kaçarken yakalandı. 

250 DAİRELİK REZİDANS YERLE BİR OLDU

"Cennetten bir kare" reklamlarıyla pazarlanan ve yüksek fiyatlara satılan ancak depreme dayanıksız şekilde inşa edildiği ortaya çıkan Rönesans Rezidans''ta 250 daire bulunuyordu. Depremin ardından hala enkazı kaldırılamamış olan 4 bloklu siteyi inşa eden firmanın sahibi Hüseyin Yalçın Coşkun, başına gelecekleri anlayınca Karadağ''a kaçmaya çalıştı.



Yapının 2012 yılında Antis Yapı tarafından İnönü Bulvarı üzerinde inşa edildiği bildirildi. 12 katlı Rönesans Rezidans adlı projenin deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde ‘radye temel’ üzerinde yapıldığı belirtilmişti.

44 metrekareden 174 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireleri inşa eden şirketin şimdiye kadar binden fazla konutu inşa ettiği öğrenildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI''NDA GÖZALTINA ALINDI

tv100''den Levent Albayrak''ın haberine göre, rezidansı inşa eden Antis Yapı''nın sahibi Hüseyin Yalçın Coşkun Sabiha Gökçen Havalimanın''dan Karadağ''a kaçarken yakalandı. Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Coşkun''u havalimanında gözaltına aldı.

HATAYSPOR FUTBOLCULARI DA RÖNESANS REZİDANS ENKAZINDA!

Öte yandan Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve takım arkadaşı Christian Atsu''nun Rönesans Rezidans enkazında olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar