Deprem uyarı sistemi rant aracı yapılmasın!

Deprem uyarı sistemi rant aracı yapılmasın!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

17-04-24-01gun-page-0001-001.jpg

‘DEPREM KAPIDA’ UYARISI

İstanbul'da yakın zamanda yaşanabilecek bir depreme dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, afetlerde can kaybının artabileceğini belirtti.

Şehrin depreme dayanıklı bir kent haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Görür, çeşitli şirketler tarafından geliştirilen deprem erken uyarı sistemlerinin yararından çok zarar getirebileceğini söyledi.

Erken uyarı sistemlerinin aslında deprem kestirimi yapmadığını, deprem sonrası insanlara saniyeler mertebesinde ulaşabildiğini ifade etti. Ancak, bu kısa sürede insanların kendilerini korumasının mümkün olmadığını ve bu sistemlerin stratejik sistemleri devre dışı bırakmak üzere kullanıldığını belirtti. Ticari kaygılarla geliştirilen uygulamalara dikkat çeken Görür, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de depremden korunmaya yönelik çalışmaların olduğunu ancak bu konuda yeterli adımların atılmadığını belirten Görür, İstanbul'un depreme hazırlanma zamanının geldiğini ve tüm güçlerin birleştirilerek şehri depreme karşı dirençli hale getirmenin önemine değindi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar