Hatay'da kahreden görüntüler! Deprem sonrası İskenderun'da her yer dümdüz oldu

Hatay'da kahreden görüntüler! Deprem sonrası İskenderun'da her yer dümdüz oldu
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 şiddetindeki depremden İskenderun'da etkilendi. Hatay valisi, yaptığı açıklamada bir çok evin, hastanenin ve benzeri yerlerin büyük bir hasar gördüğünü ifade etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 şiddetindeki deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon illeri başta olmak üzere birçok kentte hissedildi.

Kahramanmaraş depreminin hemen sonrasında 42 artçı deprem olduğu AFAD tarafından açıklandı. Artçı depremlerin en büyüğünün 6.7 büyüklüğünde olduğu ifade edildi.

Hatay''ın özellikle İskenderun bölgesinde bir çok ev binaların yıkıldığı açıklandı. Sabah saatlerinde çekilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

AFAD''ın açıklamasına göre, depremin hemen ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana geldi.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken kötü bir haber daha geldi. Hatay ve İskenderun''da hastane ve polis evlerinin yıkıldığı açıklandı.

"HATAY VALİSİ AÇIKLADI"

Hatay valisi Rahmi Doğan, merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 şiddetindeki depremde Hatay''ın da etkilendiğini belirterek kentte yıkılan bir çok bina olduğunu açıkladı. İskenderun ve Antakya''da devlet hastaneleri ile polis evinin yıkıldığını belirten Doğan, şunları söyledi:

"Antakya ve Kırıkhan''da yıkık binalar var. İskenderun''daki ve Antakya''daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var" şeklinde konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ HAL KARARI"

Deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken TSK ve Jandarma, deprem bölgesinde olağanüstü hal ilan etti.

"ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRISI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardım çağrısı yaptıklarını belirterek "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu." dedi.

Soylu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Çok yerden ihbar geliyor. Şu anda arama kurtarma ekiplerimiz bölgelere sevk edildi. Kargo uçaklarımız hazırlanıyor, bölgelere sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarma çalışmalarını yapmak. Bunun için de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu.

Şu ana kadar 6 şiddetinin üzerinde 22 deprem meydana geldi. En büyüğü 6.6 şiddetinde. Şu an can kaybı noktasında açıklama yapmamız mümkün değil. Bakan arkadaşlarımızla birlikte hepimiz depremin etkilediği illere gidiyoruz. Kargo uçaklarımız hazır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Önceliğimiz, enkaz altından kurtarılmaları ve hastaneye sevk edilmeleridir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar