Deprem bölgesinde oyları azalan AKP'nin yeni planı ortaya çıktı

Deprem bölgesinde oyları azalan AKP'nin yeni planı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, depremden ciddi şekilde etkilenen ve Cumhur İttifakı'nın oylarının azaldığı bazı şehirlerde, mevcut kabineden üç ismi milletvekili adayı olarak ileri süreceği iddia edildi.

T24 yazarı Tolga Şardan, Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre, şu anda bakanlık yapan ve kamuoyunda popüler olan bazı isimleri afet bölgesinden milletvekili adayı olacağını iddia etti. 

6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 11 şehirde yol açtığı felaketin ardından, bölgedeki nüfusun büyük bir bölümü çevredeki şehirlere dağılırken, afet bölgesinde kalan vatandaşların ise oy tercihlerinde köklü bir değişiklik gözlemlendiği iddia edilmişti. 

İktidar partisi AKP, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine iki aydan az bir süre kala listelerini belirlemeye başladı. Kulislerde, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimler için kabinede yer alan birçok ismin yeni dönemde Meclis''te milletvekili olarak yer almasının hedeflendiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP''nin genel başkan yardımcıları ile yaptığı son toplantıda milletvekili yapmak istediği kabine üyelerini deprem bölgesinden aday yapmayı planladığı bilgisi geçen hafta kamuoyuna yansımıştı.

SÜLEYMAN SOYLU VE HULUSİ AKAR MECLİS''E GİRECEK

Şardan''ın aktardığına göre AKP’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kahramanmaraş’tan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ise Gaziantep’ten aday yapılmasının gündemde olduğu öğrenildi. 

AKP Genel Merkezi’nden sızan bilgiler ışığında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu büyük olasılıkla Kahramanmaraş’tan aday gösterilecek. Daha önce Trabzon ve İstanbul’dan milletvekili olan Soylu, bu kez Kahramanmaraş’tan şansını deneyecek.

HULUSİ AKAR''IN İLK ADAYLIĞI OLACAK

İsmi gündeme gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, Gaziantep’ten listeye konulacak. Akar için memleketi Kayseri de değerlendiriliyor ancak AKP’nin önemli isimlerinin ''aralıksız üç kez milletvekili seçilme'' kuralının işletilmesi halinde parti tüzüğüne takılıp takılmama durumuna göre kesin seçim bölgesi belli olacak.

FAHRETTİN KOCA DA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK

Covid-19 pandemisinin ardından AKP''nin en popüler isimlerinden biri haline gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''nın tanınırlığından faydalanmak isteyen Erdoğan, Koca için de Şanlıurfa ya da Konya şehirlerinden milletvekilliği adaylığı düşünüyor. İlk kez Meclis''e girmesi beklenen Koca için başlangıçta memleketi Konya''dan aday olması düşünülürken, deprem felaketlerinin ardından adaylık için Şanlıurfa ön plana çıkarıldı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar