Deprem anını ve sonrasını anlattı: Bunun tarifi yok!

Deprem anını ve sonrasını anlattı: Bunun tarifi yok!
Türkiye’nin gündeminde şok etkisi yaratan depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye'nin 10 ilinde ciddi yıkımlara neden olan depremde 7 bin 108 kişi şimdiye kadar hayatını kaybetti. Şanlıurfa’daki bir depremzede is yaşadıklarını anlattı.

GÜNBOYU-AZİZ MUHAMMET ULUBAŞ

6 Şubat’ta saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve 7,8 şiddetindeki iki deprem Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Kilis, Gaziantep, Diyarbakır ve Malatya’da büyük yıkımlara neden oldu. Yetkili kaynaklardan elde edilen bilgilere göre deprem bölgesinde şuana kadar  7 bin 108 vatandaş hayatını kaybetti, 38 bin 224 kişi ise yaralandı.

Deprem bölgesinde okullar iki hafta tatil edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 ilde 7 Mayıs 2023 tarihine kadar OHAL ilan edildiğini açıkladı ve karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Şanlıurfa’daki bir depremzede ise deprem anında ve sonrasında yaşananları anlattı. Ayağı kırık olduğu için zor durumda kaldığını söyleyen depremzede, “Deprem bitti sürüne sürüne aşağı indim daha sonra amcam beni sırtına aldı. Bizim oturduğumuz ev yıkılmadı ufak çatlaklar var ama biz her ihtimale karşı girmiyoruz” dedi.

“KAYMAKAMIN ÇORBALARIN GELMESİNE İZİN VERMEDİĞİNİ BİZE SÖYLEDİ”

Şanlıurfa’nın Bahçelievler semtinin yok olduğunu ifade ederken evlerinin yıkılmadığını ancak tedbir amaçlı eve girmediklerini ifade etti. Hayatın normale dönmesiyle birlikte tekrar evlerine döneceklerini ifade eden depremzede, “Biz kültür merkezindeyken muhtar geldi biz çorba istiyoruz dedik muhtar bize dedi ki sabah 1000 kişilik çorba geldi ama kaymakam izin vermedi” diye konuştu. Daha sonra Kızılay’ın geldiğini ve çorba getirdiğini belirtti.

“ARAMA KURTARMA İLK GÜN VARDI AMA İKİNCİ GÜN YOKTU”

2 dakika boyunca sallantı olduğunu ve bugün de bir depremin daha olduğunu ifade etti. Bunun tarif edilemez bir durum olduğunu söyleyen depremzede insanların deprem olur olmaz trafiğe çıktığını, ambulansların gelmekte zorlandığını söyledi. Şanlıurfa’da depremin olduğu zaman yağmurun yağdığını ve 24 saat boyunca sürdüğünü söyleyen depremzede, “Arama kurtarma ekipleri ilk gün vardı ama ikinci gün kimse gitmedi. Bugün AFAD çalışmalara tekrar başladı” diye konuştu.

“DÜN SADECE ÇORBA İÇEBİLDİK”

Şanlıurfa’ya gelen yardımlarla ilgili de konuşan depremzede “Ben ayağım kırık olduğu için çıkamıyorum ama sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla Şanlıurfa’ya yardımlar gelmeye başlamış. Ama iki gündür çadır yoktu. Biz dün kültür merkezinde kaldık. Kahvaltıyı dün öğlen 3’te yapabildik, çorba verdiler sadece onu yedik. Bugün bir tanıdığımızın evinde kalıyoruz ve burada kahvaltı yaptık. Gıda konusunda düne kadar her yer kapalıydı bugün bulabildik” dedi.

“BİR KATLI EVDE 20-25 KİŞİ KALIYORUZ”

Bugün güvenli bir yerde kaldıklarını söyleyen depremzede bir katlı evin içerisinde 20-25 kaldıklarını ve gece boyunca nöbetleşe uyuduklarını ifade etti. Depremzede, “Dışarı çıkanlar oluyor, hala dışarıda kendi imkânlarıyla kalanlar var. Arabası olanlar arabanın içerisinde kalıyor. Akaryakıt yoktu daha bu sabah alabildik” dedi. Çevre halkının evlere girmediğini ifade eden depremzede ısıtıcıyla ısındıklarını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar