Av yasağına sayılı günler kaldı

Av yasağına sayılı günler kaldı
Balık avlamak için 1 Eylül 2021 tarihinde başlayan av sezonunun bitimine sayılı günler kaldı. Resmi olarak 15 Nisan'da başlayacak av yasağı öncesinde balık fiyatları artarken, yasak öncesinde avlanan son balıklarda tezgahlardaki yerini aldı.

Balık avlamak isteyenler için denizlerde 1 Eylül 2021’de başlayan av sezonu, 15 Nisan Cuma günü itibariyle sona erecek. Yasak başlamadan son ağlarını denize atan balıkçılar, 15 Nisan sonrasında balık avlayacak. Bazı balıkçılar av sezonunu son bir avla kapatmak isterken, av sezonunu erken kapatan bazı balıkçılar ise, hem teknelerini hem de ağlarını onarmaya başladı.

''''HALK ELİNİ ÇABUK TUTSUN''''

Balıkçılık yapan Muammer Arduç ise halkın son balıklara yetişmek için acele etmesi gerektiğini belirterek şunları şöyledi: "Halk elini çabuk tutsun. Balığını alsın hatta buzluklarına koysunlar. Şu anda tezgahlarımızda balık var yok değil. Her türlü balığımız var. Sezonun bitimiyle fiyatlar biraz daha yükselecektir.''''

''''MAZOT, MALİYETLERE YANSIYOR''''

Başka bir balıkçı Erhan Gün ise artan balık fiyatlarındaki maliyetlere dikkat çekiyor: "Tezgahlara istavrit, çinekop, hamsi her çeşit balık geliyor. Mazot yüksek olduğu için haliyle maliyetlere de yansıyor. Tezgahta çupra var. Tanesi 350-400 gram, levrekler var yine aynı gramajda. Deniz levreği, çuprası, mezgit, barbun geliyor. Balıktaki olay çeşitlilik fazla olduğu için herkese göre balık var.'''' (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar