'Demirtaş'tan mektup' iddialarına avukatlarından yalanlama

'Demirtaş'tan mektup' iddialarına avukatlarından yalanlama
Günler kalan seçim öncesi Selahattin Demirtaş tarafından DEM Parti genel merkezine gönderildiği iddia edilen mektup hakkında Demirtaş'ın avukatlarından yalanlama geldi.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, müvekkili hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Halk TV'deki habere göre Demir'in yaptığı açıklamada, Demirtaş'ın DEM Parti genel merkezine seçimle ilgili bir mektup gönderdiği haberlerinin tamamen uydurma olduğu belirtildi.

Avukat Demir'in paylaşımında, "Müvekkilimiz sayın Selahattin Demirtaş'ın DEM Parti genel merkezine seçime ilişkin bir mektup ilettiği haberleri tümüyle uydurmadır. Avukatları ve DEM Parti genel merkezini zan altında bırakan bu tür uydurma haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Demir'in bu açıklamasıyla, Demirtaş'ın DEM Parti'ye yönelik herhangi bir yazılı iletişimde bulunmadığı ve bu konuda yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

HDP'nin eski lideri Selahattin Demirtaş, hapis cezası nedeniyle uzun süredir cezaevinde bulunuyor. Demirtaş'ın avukatları, müvekkillerinin adına yapılan kamuoyu açıklamalarında sık sık gündemde olan konular hakkında bilgi vermektedir. Bu çerçevede, Demir'in son açıklaması da Demirtaş'ın adının karıştırıldığı iddialara karşı yapılan bir tepki olarak nitelendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar