Demirel haberi Türkiye'yi sallamıştı! O gazeteci 86 yaşında hayatını kaybetti

Demirel haberi Türkiye'yi sallamıştı! O gazeteci 86 yaşında hayatını kaybetti
Gazeteci yazar Necdet Onur, 86 yaşında İzmir'de tedavi gördüğü özel bir hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Medyaradar

Türk gazetecilik tarihinin önemli figürlerinden biri olan Onur, Rahmi Turan’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ndeki dönemin Günaydın Gazetesi’nde yaptığı bir haber yüzünden hafızalara kazınmıştı.

"NAZMİYE HANIM'IN YAKIN DOSTU ÖLDÜRÜLDÜ"

15 Kasım 1969 tarihli Günaydın Gazetesi'nin manşeti Türkiye'yi sarsacak cinstendi: 'Nazmiye Hanım'ın yakın dostu öldürüldü' Gazeteye konuşan Osman Nuri Tepe'nin ağabeyi Ali Tepe, 'Kardeşim, Nazmiye Demirel'in yakın dostu olduğu için öldürüldü.' iddiasında bulunuyordu. Haberin içeriğinde Nazmiye Hanım'ın ayakkabı almak istediğinde Osman Nuri Mert'i Güniz Sokak'taki evine çağırdığı iddiasına yer veriliyordu. Haber noter tasdikliydi. Ülke gündemi bir anda bu iddiayla çalkalanmaya başlamıştı. Süleyman Demirel, habere çok kızmıştı. Haberi yapan muhabir Necdet Onur gözaltına alındı. Gerekçe Başbakan'a hakaretti. Gözaltında olduğu gece evinin önündeki arabası yakıldı. Demirel, Günaydın Gazetesi'ne yüklü bir tazminat davası açtı. Aynı tarihlerde gazetenin Ankara bürosu kurşunlandı.

"KENDİSİNİ MİLLETVEKİLİ OLARAK TANITTI" 

Necdet Onur’un adının geçtiği ikinci büyük skandal ise 2005 yılında patlak verdi. Ankara merkezli Anayurt Gazetesi’nin Genel Yayın Danışmanlığını yaptığı sırada, İsrail Büyükelçiliğini arayan deneyimli isim, kendisini milletvekili olarak tanıtıp hediye istedi. Dönemin AK Parti İzmir Milletvekili Zekeriya Akçam’ın ortaya çıkardığı olay sonrası ise Onur yanlış anlaşıldığını söyleyip özür diledi.

NECDET ONUR KİMDİR?

Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlılara karşı Savaştepe cephesini tutan Kuvayımilliyecilerden Rüstem Faik Bey'in oğlu olan Onur, ilk, orta ve lise öğrenimini Manisa'da tamamladı.

1954'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydolan ancak ikinci sınıftayken okulu bırakarak gazeteciliğe başlayan Onur, Anadolu Ajansı (AA) başta olmak üzere birçok gazete, dergi ve televizyonda çalıştı. 

AA'nın arşivinde bir döneme damga vuran fotoğrafları bulunan Onur, 1980'den sonra Ankara'da The Iress Digest adlı İngilizce günlük haber bülteniyle yine İngilizce haftalık 81'1 Day adlı dergiyi yayımladı.

Bu süreçte Ankara Gazetecilik Yüksek Okulunu bitiren Onur, son olarak Bursa'da yayımlanan Hakimiyet Gazetesinin Ankara temsilciliğini yaptı.

Daha sonraki yıllarda çeşitli gazetelerde yazıları yayımlanan Onur, çoklu organ yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı özel hastanede 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Aktif gazetecilik hayatı boyunca 44 kez basın davalarında yargılanan Onur, üç kez de tutuklandı. Gazeteci yazar Onur'un cenazesi, yarın Aliağa ilçesinde toprağa verilecek.

236155-814x458-mdmx.jpg

Kaynak: Medyaradar

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar