Canan Kaftancıoğlu'na çok sert yüklenmişti ama Muharrem İnce fena yakalandı

Canan Kaftancıoğlu'na çok sert yüklenmişti ama Muharrem İnce fena yakalandı
CHP eski milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na "Mustafa Kemal, ön addır. Atatürk soyadıdır. Kimin haddine 'Mustafa Kemal' demek. Soyadını söylemeye mecbursun." diyerek yüklenmişti. Muharrem İnce fena yakalandı.

UĞUR CAN BİÇER - GÜNBOYU 

CHP'de Atatürk tartışmaları sürerken tartışmaya CHP eski milletvekili ve 2018'deki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de katıldı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarını değerlendiren İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada 

"Benim adım Muharrem İnce. Benden küçük biri bana 'Muharrem' diyebilir mi, diyemez. Çünkü babası yaşındayım. Muharrem benim ön adım. Bir soyadım var. Benden bahsederken 'Muharrem İnce' diyebilirsin, 'Muharrem Amca' diyebilirsin, 'Muharrem Bey' diyebilirsin. Mustafa Kemal, ön addır. Atatürk soyadıdır. Kimin haddine 'Mustafa Kemal' demek. Soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce'ye bile 'Muharrem' diyemezken, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mustafa Kemal' demek kimin haddine. Bu ülkenin kurucusunun adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kimse bu lafları etmemelidir, edemez. Ederse, cahillikten öte bir şey olur." ifadelerini kullandı. 

FENA YAKALANDI 

Canan Kaftancıoğlu'na sert sözlerle yüklenen Muharrem İnce'nin bundan 7 yıl önce 10 Kasım 2013'te attığı bir tweette "Mustafa Kemal" ifadesini kullandığı ortaya çıktı. 

İşte o mesaj: 

Mustafa Kemal, silah arkadaşları, şehit ve gazilerimiz için dua ettik.Irak işgaline giden ABD askerleri için değil #10KasımUluÖnderiAnıyoruz

muharrem-ince-tweet-001.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar