Dem Parti’de ön seçim süreci başladı: Delege listeleri askıda!

Dem Parti’de ön seçim süreci başladı: Delege listeleri askıda!
DEM Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday göstereceği isimler için ön seçim yapacağını açıkladı. Parti yaptığı paylaşımda, delege listeleri askıya çıkarıldığını duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart 2024'te düzenlenecek olan yerel seçimler için aday belirleme sürecine devam ediyor. DEM Parti, aday göstereceği isimlerin belirlenmesi için 13-14 Ocak tarihlerinde ön seçim yapacak.

Parti ön seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, bu önemli adımın demokratik bir süreç olduğunu ve halkın doğrudan katılımını sağlayacağını belirtti. Öte yandan ön seçimde oy kullanacak olan delegelerin listeleri parti merkezlerinde askıya çıkarıldı.

Partiden yapılan açıklamada, yaklaşık 100 bin seçmenin, 90 farklı seçim çevresinde sandık başına giderek DEM Parti'nin adaylarını belirleyeceği belirtildi. Sürecin şeffaf ve adil bir şekilde ilerleyeceğini vurgulayan parti, aday belirleme sürecine ilişkin şu açıklamayı yaptı: "DEM Parti olarak 13-14 Ocak tarihlerinde gerçekleştireceğimiz ön seçimlerle adaylarımızı belirleyeceğiz. Delege listeleri şu anda askıda ve 11 Ocak Perşembe gününe kadar itirazlar alınacak. Partimizin adaylarını seçmek için süreç şeffaf bir şekilde ilerleyecek."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar