DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Çepni kimdir? Murat Çepni kaç yaşında, nereli?

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Çepni kimdir? Murat Çepni kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. DEM Parti'nin İstanbul Belediye Başkan adayları Murat Çepni ve Meral Danış Beştaş oldu. Peki DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Çepni kimdir? Murat Çepni kaç yaşında, nereli?

Murat Çepni kimdir?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partilerin il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları açıklanmaya başladı. Birçok parti İstanbul'da bu seçimlerde aday çıkarmayı tercih etti. DEM Parti'de İstanbul adaylarını açıkladı. DEM Parti İstanbul Belediye Başkan adayları Murat Çepni ve Meral Danış Beştaş oldu. Peki DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Çepni kimdir? Murat Çepni kaç yaşında, nereli?

MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

Murat Çepni, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili olarak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Meclis'e girmiştir. Lise mezunu olan Çepni, siyasi kariyerine 2010 yılında kurulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi içerisinde çalışarak başlamıştır. Aynı zamanda Samsun Devrimci 78’liler Derneği'nde iki dönem yöneticilik yapmıştır. Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) kuruluşundan itibaren Karadeniz bölgesinde ve merkezi çalışmalarında aktif rol almıştır. İki dönem boyunca HDP Parti Meclisi üyesi olarak görev yapmış olan Çepni, Şubat 2018'de gerçekleştirilen HDP 3. Büyük Olağan Kongresi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine seçilmiştir. Şu anda HDP'nin ekolojiden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Murat Çepni evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar