Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması: Her parti en az 1 bakanlık alacak

Davutoğlu'ndan ittifak açıklaması: Her parti en az 1 bakanlık alacak
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın seçimi kazandıktan sonra bakanlıkları oy oranına göre dağıtacağını açıkladı.

Habertürk''te Mehmet Akif Ersoy''un sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 2023 yılında yapılacak genel seçimleri Millet İttifakı olarak kazanacaklarını iddia etti. Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda çok konuşulan "Cumhurbaşkanı seçilen kişi 6 partinin liderinin imzalarını almadan hayati konularda adım atamayacak" açıklaması hakkında da ayrıntılar veren Davutoğlu, bu açıklamanın hukuki bir bağlayıcılık içermediğini, yalnızca ortak akıl vurgusu yaptığını iddia etti.

"HER PARTİ EN AZ BİR BAKANLIK ALACAK"

Millet İttifakı içerisinde yer alan 6 partinin de en az 1 bakanlık alacağını ve bu partileri temsilen birer kişinin de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını belirten Davutoğlu, bakanlıkların dağılımının oy oranına göre yapılacağını aktardı. Konu hakkında detaylar veren Davutoğlu, "Diyelim ki A partisi büyük çoğunluğa sahip 7-8 bakanlığı olacak. 6''lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az 1 bakanlık alacak. Aynı zamanda sorumluluk üstleniyoruz. Risk alıyoruz. Kendi kitlemizi ikna edeceğiz. Eşitlik stratejik kararlarda. Mesela önemli atamalar. Herkesin içine, toplumun içine sinecek şekilde. Seçim günü akşamı Türkiye''de hiçbir kesimin ''biz kaybettik'' anlayışına kapılmaması." ifadelerini kullandı.

"5 YIL BEKLEMEYECEĞİZ"

Altılı masanın stratejileri üzerine konuşan Davutoğlu, seçimin ardından 5 yıl beklemeye niyetlerinin olmadığını, parlamenter sisteme dönüş için şimdiden çalışmalarda ciddi bir yol kat edildiğini açıkladı. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı adayından önce prensipleri belirledik. Cumhurbaşkanı çizginin dışına çıkarsa, genel başkanlar şunu diyebilir ''Bak biz anlaşmıştık''. Yeni bir Türkiye doğuyor. Bu sancıları yaşayacağız. 4 Ocak günü Beştepe''de kimlerin ne konuştuğunu biliyorum; yarın bu masa çökecek dendi. Çöktü mü, çökmedi. Makul 6 siyasi liderler oturdu. Aramızda tatlı sert tartışmalar oluyor. Metni ortaya çıkardık. Kimsenin tek başına, bir kesimi temsil eden olmasın. Bugün Erdoğan''ın atamaları niye rahatsız ediyor? Çünkü yakınlarını atıyor, kimseye danışmıyor, liyakate bakmıyor. Merkez Bankası tecrübesi olmayan birisini Merkez Bankası Başkanı atıyor. Alacağımız önümüze özgeçmişleri, tecrübesine bakarız. Bu makul insanların ortak buluştuğu sistemin adı uzlaşıdır, demokrasidir. Bir vesayet asla olmayacaktır. dedi

"VESAYET ARAYAN AKP''YE BAKSIN"

Altı parti liderinin imza vermesi konusunda yaptığı açıklamaların ardından AKP''li yöneticiler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ''vesayet'' eleştirileriyle karşı karşıya kalan Davutoğlu, söz konusu eleştirilere sert tepki verdi. Davutoğlu, "Vesayet görmek isteyen önce AKP''ye bakacak. Orada mesela Erdoğan şu anda Bahçeli''nin vesayeti altında değil mi? Ben Başbakan olduğum dönemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çıkıp itiraf etti, biz bir grup kurduk onu alaşağı etmek için dedi, peki bu vesayet değil mi? Erdoğan, Bahçeli laf etmesin diye Sinan Ateş cinayeti hakkında bile konuşamıyor. Perinçek laf etmesin diye Doğu Türkistan''da yapılan zulümler hakkında konuşamıyor. Bunlar vesayet değil mi?" açıklamalarında bulundu. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar